fbpx
Сьогодні
19:59 23 Чер 2024

Шольц заявив, що Німеччина й далі підтримуватиме Україну

Фото: Reuters / Ints Kalnins Purchase Licensing Rights

Німеччина й далі виділятиме гроші на підтримку України, проте зробить жорсткішими умови надання фінансової допомоги українцям, котрі знайшли захист у ФРН.

Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц в інтерв'ю телеканалу ARD, передає Рубрика.

"Це правда, що є багато громадян, які не згодні з тим, що ми підтримуємо Україну, які також не згодні з тим, що ми ввели санкції проти Росії… Але, на мою думку, немає альтернативи, щоби ми змінили це зараз", – підкреслив Шольц.

Він також визнав, що значна допомога Україні, яку надає Німеччина, є викликом для державного бюджету ФРН, але уряд налаштований "робити те, що наразі необхідно".

Відповідаючи на запитання щодо дискусій у німецькому політикумі навколо соціальних виплат, допомоги з безробіття, яку отримують, зокрема, українські шукачі притулку, Шольц зауважив, що всі, хто може працювати, має це робити, і що не повинно бути так, щоб хтось працював нелегально, приховував таким чином свої доходи і при цьому отримує фінансову допомогу від держави.

"Ми свідомо будемо вживати жорсткіших санкцій проти тих, хто постійно відмовляється від роботи", – сказав очільник уряду, не уточнивши, кого він має на увазі.

Німецький канцлер також висловив стурбованість у зв'язку з позачерговими парламентськими виборами у Франції, де правопопулістські сили стають дедалі впливовішими.

"Мене хвилюють вибори у Франції", – зауважив Шольц і висловив сподівання, що «успіху на виборах досягнуть партії, які, так би мовити, не є Ле Пен».

Нагадаємо, речник уряду ФРН Штеффен Гебештрайт заявив, що не планується зменшувати виплати українським шукачам притулку, які знайшли захист від російської війни в Німеччині.

Раніше повідомляли, що уряд Німеччини восени запропонував кроки для прискорення інтеграції десятків тисяч українських біженців на своєму ринку праці, закликавши компанії послабити вимоги до знання німецької мови і запропонувати додаткове навчання.

Тоді у Бундестазі заявили про створення ініціативи job turbo – пришвидшене працевлаштування переселенців без ідеальних знань німецької.

У межах програми прискореної інтеграції українців у ринок праці Німеччини Jobturbo вдалось залучити близько 33 тисяч людей – ушестеро менше, ніж очікував німецький уряд.

Тоді уряд планував працевлаштувати завдяки цій програмі близько 400 000 осіб, зокрема 200 000 українців.

За даними Федерального агентства з праці, до середини березня серед українських біженців у Німеччині працював тільки кожен четвертий. З 1,17 млн українців у Німеччині працездатними були майже 530 000.

Такий високий відсоток українців, які не працюють у Німеччині, пояснюється кількома факторами. Дорослі українці у ФРН отримують допомогу в 563 євро, діти — від 357 до 471 євро залежно від віку. Крім того, компенсується оренда житла та додаткові витрати.

Інша причина низького відсотка працевлаштування українців у Німеччині – 72% українців мають вищу освіту, їх вважають надкваліфікованими. Працевлаштуванню заважає тривалий процес визнання освіти українців, наприклад, для дозволу працювати лікарем чи фармацевтом.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: