fbpx
Сьогодні
13:20 23 Чер 2024

Південна Корея не матиме жодних обмежень для військової допомоги Україні, якщо росія надасть зброю КНДР

English version here

Фото: З відкритих джерел

Якщо російська федерація надаватиме КНДР високоточну зброю, то Південна Корея не стане "зв'язувати" себе у військовій допомозі Україні.

Про це заявив радник з питань національної безпеки Чан Хо Джин, передає агентство Yonhap.

Як зазначив японський посадовець, рішення Сеула про надання зброї Україні залежить від того, як розвиватиметься військова співпраця росії з Північною Кореєю, які нещодавно уклали угоду про стратегічне партнерство.

"Я хотів би підкреслити, що все залежить від того, що робитиме Росія", – сказав Чанг в ефірі телеканалу KBS. "Чи залишиться у нас якась межа, якщо Росія дасть високоточну зброю Північній Кореї?"

Раніше Чан Хо Джин заявляв, що будь-яка співпраця, яка сприяє військовому зміцненню КНДР, є порушенням резолюцій Ради безпеки ООН та підлягатиме міжнародному контролю та санкціям.

Він також обіцяв ужити відповідних заходів, зокрема переглянути питання збройової підтримки України, змінивши політику Сеула щодо ненадання Україні летальної зброї.

Чан Хо Джин додав, що Південна Корея зберігатиме стратегічну невизначеність щодо типів зброї, які можуть бути поставлені Україні, адже "буде цікаво подивитися, як на це відповість росія, а не розкривати наші плани заздалегідь".

Що відомо про приїзд путіна до КНДР

Нагадаємо, що 19 червня, за місцевим часом російський лідер володимир путін  прибув до Північної Кореї. Це його перший візит в КНДР за 24 роки.

Reuters пише, що напередодні візиту путін видав президентський указ, у якому говорилося, що москва прагне підписати "договір про всеосяжне стратегічне партнерство" з Північною Кореєю.

Самопроголошений президент російської федерації володимир путін провів зустріч з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином у столиці КНДР Пхеньяні.

Кім Чен Ин висловив свою "повну підтримку" росії у її війні проти України. Своєю чергою путін висловив захоплення тим, "як перетворився Пхеньян за останні 24 роки".

Згодом путін та Кім Чен Ин підписали договір про всеохопне стратегічне партнерство. Він передбачає взаємну військову допомогу в разі агресії проти Пхеньяна або москви.

У МЗС рф заявили, що росія не робить у взаємодії з Пхеньяном нічого, "що б не вкладалося в норми міжнародного права", а "параметри надання взаємодопомоги у новому договорі прописані чітко".

Водночас Кім Чен Ин сказав, що договір "має миролюбний та оборонний характер", який, мовляв, стане "рушійною силою" для створення "нового багатополярного світу".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: