fbpx
Сьогодні
15:30 23 Чер 2024

Після візиту путіна В'єтнам та США обговорили посилення співпраці

Фото: З відкритих джерел

Сполучені Штати Америки та В'єтнам обговорили шляхи розвитку свого стратегічного партнерства на зустрічі, яка відбулася після візиту до цієї країни цього тижня диктатора країни-агресорки владіміра путіна.

Про це інформує Bloomberg з посиланням на заяву в'єтнамського уряду.

Напередодні, 21 червня, помічник держсекретаря США у справах Східної Азії та Тихоокеанського регіону Деніел Крітенбрінк зустрівся з міністром закордонних справ В'єтнаму Буй Тхань Соном.

Поїздка американського дипломата до В'єтнаму відбулася після того, як візит путіна викликав критику з боку Сполучених Штатів.

"США підтвердили свою прихильність підтримці сильного й процвітаючого В'єтнаму", – йде мова в заяві уряду країни Південно-Східної Азії.

Крітенбрінк також підтвердив, що США вітають та цінують зростаючу роль В'єтнаму на багатосторонніх і регіональних форумах, зазначає Bloomberg.

На окремому брифінгу американський дипломат заявив, що довіра між двома країнами "ніколи не була такою сильною й глибокою, як зараз", повідомляє в'єтнамський портал Dan Tri.

Раніше Держдеп повідомив, що під час візиту до Ханою Крітенбрінк "підкреслить тверду прихильність США до реалізації американо-в'єтнамського всеосяжного стратегічного партнерства".

У вересні США та В'єтнам підвищили рівень відносин до всеосяжного стратегічного партнерства, що є найвищим рівнем дипломатичних відносин.

Напередодні Вашингтон назвав "неймовірно тривожною" заяву глави Кремля владіміра путіна, який сказав, що не виключає надсилання росією зброї Північній Кореї.

Водночас Південна Корея заявила, що не стане "зв'язувати" себе у військовій допомозі Україні, якщо російська федерація надаватиме КНДР високоточну зброю.

Що відомо про приїзд путіна до КНДР та В'єтнаму

Нагадаємо, що 19 червня, за місцевим часом російський лідер володимир путін  прибув до Північної Кореї. Це його перший візит в КНДР за 24 роки.

Самопроголошений президент російської федерації володимир путін провів зустріч з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином у столиці КНДР Пхеньяні.

Згодом путін та Кім Чен Ин підписали договір про всеохопне стратегічне партнерство. Він передбачає взаємну військову допомогу в разі агресії проти Пхеньяна або москви.

Також цього дня путін прибув із державним візитом до В'єтнаму. Під час зустрічі керівник кремля планує ухвалити спільну заяву і підписати низку двосторонніх документів.

В ISW вважають, що путін намагається сформувати альтернативу Північноатлантичному Альянсую

Своєю чергою старший директор з питань Європи Ради нацбезпеки Білого дому Майкл Карпентер вважає, що візит путіна до Північної Кореї засвідчує прагнення росії зібрати коаліцію з іншими країнами, зокрема з КНДР, Іраном, Сирією і, певною мірою, Китаєм.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: