fbpx
Сьогодні
08:59 23 Чер 2024

Наслідки удару по Харкову: у ДСНС уточнили дані про загиблих та поранених, рятувальні роботи завершено

Фото: npu.gov.ua

У Харкові на місці влучання авіаційної бомби по житловому будинку під час вчорашньої атаки російських загарбників станом на ранок вже завершені аварійно-рятувальні роботи.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Державну службу з надзвичайних ситуацій в Україні (ДСНС), голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Як розповіли надзвичайники, за уточненою інформацією, кількість жертв через ворожий авіаудар по п'ятиповерхівці склала дві людини.

Зазначимо, перед тим в Харківській обласній прокуратурі озвучували дані щодо трьох жертв.

У ДСНС розповіли, що постраждали 53 особи, серед яких три дитини.

"За даною адресою внаслідок влучання авіабомби загинуло 2 особи, ще 53 постраждало, з них 3 дитини", зауважили рятувальники.

Як поінформували в ДСНС, станом на 06:30 23 червня на місці влучання авіабомби у житловий 5-поверховий будинок були завершені аварійно-рятувальні роботи.

"Загалом на місці події працювало 116 співробітників ДСНС та 24 одиниці аварійно-рятувальної техніки", – додали надзвичайники.

Своєю чергою, Синєгубов вранці повідомив, що у лікарнях області надають допомогу 41 постраждалому, з них – троє дітей.

З його слів, четверо пацієнтів – у тяжкому стані, прооперовані.

"Стан дітей 12 та 13 років – середній, із позитивною динамікою. Ще одна 17-річна дівчина лікується амбулаторно", уточнив очільник області.

Синєгубов додав, що на жаль, це не остаточні дані, адже люди продовжують звертатися за медичною допомогою після обстрілів окупантів.

Удар по Харкову

Удень 22 червня російські війська атакували Харків. За попередніми даними, ворог завдав чотирьох ударів керованими авіабомбами.

За словами Терехова, влучання зафіксували в районі щільної житлової забудови Харкова. Пізніше він повідомив про влучання в житловий будинок. Унаслідок цього на місці є поранені й загиблі.

Президент України Володимир Зеленський прокоментував удар по Харкову зазначивши, що Україні потрібні сильні рішення партнерів, щоб ми могли знищувати російських терористів та російську бойову авіацію там, де вони є.

За попередніми даними, троє людей загинули, ще 56 постраждали. Серед поранених двоє дітей –  12 та 13 років. Шестеро громадян, серед яких один чоловік, чотири жінки та одна дитина, перебувають у важкому стані.

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що від початку червня російська армія застосувала проти України понад 2400 керованих авіабомб, із них близько 700 – проти Харківської області.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: