fbpx
Сьогодні
17:38 23 Чер 2024

“Мій дім помістився в чашку”: Helping to Leave запустила кампанію на підтримку українців з тимчасово окупованих територій

Мешканцям тимчасово окупованих територій важко як виїхати, так і адаптуватися на новому місці — над цими завданнями працює Helping to Leave. Щоб розповісти іншим про складність втрати дому та залучити якомога більше підтримки для виїзду й адаптації переселенців, організація запустила кампанію, символом якої стали речі, які українці забирали з собою під час евакуації.

Про це пише Рубрика.

Герої кампанії – українці з тимчасово окупованих територій, більшості з яких Helping to Leave допомагав виїхати.

Їхні історії і те, що тепер нагадує їм про дім, можна побачити у зовнішній рекламі на вулицях міст та у відео та текстових інтерв'ю на сайті організації

  • Історія Тії з Макіївки, Донецька область, яка виїхала з ТОТ у свої 19 років, забравши тільки кота.

  • Володимира з Нової Каховки, який пережив тортури і тричі намагався виїхати з окупації та забрав у нове життя тільки вишиту бісером ікону

  • Історія Івана з Балаклії, Харківська область, він виїздив після полону, взявши з собою тільки одяг і ключ від рідної домівки.

Автор усіх фотографій кампанії — Михайло Палінчак.

Раніше у рамках кампанії був випущений відео-маніфест з артисткою Марусею Чуприненко, яка стала голосом переселенців і тих, чий дім знаходиться в окупації. 

Ця кампанія покликана об'єднати однодумців і залучити якомога більше українців до підтримки переселенців з тимчасово окупованих територій. 

Детальніше про кампанію та способи підтримки на сайті.

Довідка

Helping to Leave — благодійна організація, яка допомагає україн:кам евакуюватися з зон бойових дій, тимчасово окупованих територій, а також з території росії, куди україн:ки були вивезені проти їхньої волі. 24/7 гаряча лінія, гуманітарна, юридична та психологічна допомога.

Понад 45 000 осіб отримали вiд компанії будь-яку допомогу: фінансову, гуманітарну, психологічну чи вивезення на безпечну територію, включно з кейсами, де було повністю організувано весь процес евакуації.

Нагадаємо, для українців за кордоном запустили цифрову платформу.

На новоствореній платформі українці можуть координуватися, планувати спільні заходи та користуватися "Посібником з народної дипломатії", який допомагає боротися з російською пропагандою за кордоном.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: