fbpx
Сьогодні
10:55 23 Чер 2024

Графіки відключень електроенергії 23 червня почнуть діяти на 8 годин раніше

У неділю 23 червня графіки погодинних відключень електроенергії  застосовуватимуть з 11:00 до 23:00, а не з 19:00, як планували раніше.

Про це повідомляє пресслужба ДТЕК.

Варто зауважити, що причину змін у графіках не пояснюють.

Нагадаємо, напередодні ми писали, що у неділю, 23 червня, графіки погодинних відключень електроенергії діятимуть лише увечері, з 19 до 23 години, та по всій Україні. Адже у вихідний день знизилося споживання електроенергії. 

Проте не виключають зміну ситуації в постачанні електроенергії — про це повідомлять додатково.

Своєю чергою у КМВА вже повідомили, що за вказівкою Укренерго, 23 червня, в столиці графіки стабілізаційних відключень змінили.

"Відтепер вони діятимуть з 11:00 до 23:00. Будь ласка, споживайте електроенергію максимально економно!  Допомагайте енергетикам. Разом ми здатні подолати найважчі виклики", закликав керівник МВА Попко.

Нагадаємо, в Україні почали вимикати світло через дефіцит електроенергії, який виник через серію масштабних російських ударів по енергетиці. Зокрема, росіяни знищили декілька великих ТЕЦ та ТЕС, а також вивели з ладу Дніпровську ГЕС.

Минулої ночі росіяни знову атакували об'єкти енергетики у кількох областях України. У ніч на 22 червня силам протиповітряної оборони вдалося знищити 12 ворожих ракет, а також 13 ударних БпЛА.

Ситуація з енергетикою в Україні

Варто зазначити, що Україна внаслідок обстрілів втратила 50% спроможності генерації електроенергії, влада працює над відновленням, щоб до зими мати якомога більше генерації.

Кабінет міністрів схвалив порядок, що встановлює правила застосування графіків відключення світла, який почне працювати з 24 червня. В уряді сподіваються, що це дасть можливість забезпечити "справедливі графіки"

Цієї зими в Україні очікується складна ситуація з енергетикою. Світло можуть вмикати 6-7 годин на добу.

Варто додати, що через відключення електроенергії ситуація з інфекційними захворюваннями в Україні не менш критична, ніж тоді, коли росіяни підірвали Каховську дамбу. Загрожують ті інфекційні хвороби, які можуть передаватися при недотриманні норм гігієни. Зокрема, йде мова про загрозу гепатиту, ботулізму і холери.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: