fbpx
Сьогодні
09:44 22 Чер 2024

Війська рф захопили у Донецькій області село Шуми та намагаються прорватися на Торецьк, - DeepState

Фото: vadym.filashkin

У Донецькій області російсько-окупаційні війська посилили тиск на Торецьк, їм вдалося захопити село Шуми.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Deep State.

За інформацією DeepState останні дні район селища Північне став новою вкрай гарячою точкою.

"Достеменну причину провалу оборони поки що невідомо. Станом на кінець 21 червня росіяни ще просунулися вздовж вулиці, яка паралельна залізниці. Окрім того, противник зайняв село Шуми, помпову станцію та відвал", написали там.

Шуми Торецьк

Фото: Телеграм / DeepState

Окрім того, окупантів помітили й біля відвалу 2, стрілецькі бої в тому районі не вщухають.

DeepState прогнозує, що росіяни будуть намагатися розвинути тактичний успіх, стягнувши додаткові резерви в даний район. Їх мета є очевидною — зайняти Торецьк.

Ситуація у Донецькій області

11 червня речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" підполковник Назар Волошин повідомив, що у Донецькій області російсько-окупаційні війська не захопили село Іванівське поблизу Часового Яру.

Для посилення оборони Часового Яру військових 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила передислокували в район міста. У бригаді пишуть, що ситуація в місті та навколо нього "надзвичайно важка", є втрати.

Також за даними британської розвідки, російські загарбники могли взяти під контроль село Новоолександрівка Донецької області. Це створює загрозу для одного з основних шляхів постачання Сил оборони на сході.

Нагадаємо, за словами головнокомандувача Збройних сил України (ЗСУ) Олександра Сирського, ворог намагається розширити географію бойових дій, оскільки розуміє, що поставка озброєння, а також винищувачів F-16 зіграють на користь України.

Варто додати, що 21 червня найгарячіша обстановка залишалася на Покровському напрямку. Там російські загарбники втратили там понад 200 осіб вбитими та пораненими. Загалом на фронті відбулося 120 бойових зіткнень.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: