fbpx
Сьогодні
22:58 22 Чер 2024

У Міненерго вважають, що поки зарано робити прогнози щодо тривалих відключень світла взимку

Фото ілюстративе: pexels.com

У Міністерстві енергетики вважають, що поки рано говорити про те, що взимку будуть тривалі відключення світла.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» заявила заступниця міністра енергетики Людмила Гринчук, передає Рубрика.

«Сьогодні про будь-які цифри по годинах щодо обмежень (електрики — ред.) взимку поки рано говорити. Усі ці атаки завдають додаткових проблем енергосистемі, однак зараз говорити про те, що у нас будуть тривалі відключенні взимку, поки рано. Однак, звичайно, ситуація може змінюватися кожного дня і після кожної атаки», – зазначила вона.

Заступниця міністра також нагадала про підготовку до осінньо-зимового періоду.

«Ми, у тому числі, відновили частину обладнання, яке критично важливе для нас, і продовжуємо технічне обслуговування та підготовку нашого обладнання і об'єктів генерації, об'єктів системи передачі і розподілу до осінньо-зимового періоду тощо. Зараз ключове завдання для всіх нас — це захистити об'єкти енергетичної інфраструктури, для того, щоб ті пошкодження, які будуть, були мінімальними», – сказала Гринчук.

За її словами, у Міненерго сподіваються, що зможуть достатньо швидко відновитися після сьогоднішньої масованої атаки, що завдала значних пошкоджень.

«Ми просимо наших побутових споживачів також розуміно відноситися до споживання електроенергії. І ми дуже дякуємо нашим споживачам, що вони все-таки дослухаються і розуміють, якою зараз є ситуація в енергетиці – що всі ми зараз маємо зробити все від себе можливе, щоб все-таки зберегти енергосистему», – заявила урядовиця.

Ситуація з енергетикою в Україні

Нагадаємо, у травні в Україні знову почали вимикати світло. Спочатку це були екстрені відключення, потім – за графіками.

Варто зазначити, що Україна внаслідок обстрілів втратила 50% спроможності генерації електроенергії, влада працює над відновленням, щоб до зими мати якомога більше генерації.

Кабінет міністрів схвалив порядок, що встановлює правила застосування графіків відключення світла, який почне працювати з 24 червня. В уряді сподіваються, що це дасть можливість забезпечити "справедливі графіки"

Цієї зими в Україні очікується складна ситуація з енергетикою. Світло можуть вмикати 6-7 годин на добу.

Варто додати, що через відключення електроенергії ситуація з інфекційними захворюваннями в Україні не менш критична, ніж тоді, коли росіяни підірвали Каховську дамбу. Загрожують ті інфекційні хвороби, які можуть передаватися при недотриманні норм гігієни. Зокрема, йде мова про загрозу гепатиту, ботулізму і холери.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: