fbpx
Сьогодні
14:21 22 Чер 2024

Ще дві країни долучилися до рішення Саміту миру

фото: Офіс Президента

Під рішенням першого Глобального Саміту миру, який відбувся минулого тижня у Швейцарії, з'явилися два нові підписи.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у Twitter.

Глава держави подякував Барбадосу і Республіці Маршаллові Острови за те, що вони приєдналися до остаточного комюніке інавгураційного Саміту миру.

"Ми цінуємо наших партнерів з острівних держав і закликаємо всіх приєднатися до нас у розробці бачення справедливого миру для України та всіх народів світу. Кожен може зробити свій внесок", – наголосив він.

Окрім того, Зеленський підкреслив, що чекає з нетерпінням на спільну роботу з острівними країнами над питаннями, які є надзвичайно важливими для всіх нас, такими як екологічна та продовольча безпека.

З його слів, це вже п'ятий та шостий нові підписи під комюніке після інавгураційного Саміту миру.

"Ми продовжуємо працювати над тим, щоб їх кількість продовжувала зростати", – зазначив президент.

Саміт миру у Швейцарії

15 та 16 червня у Швейцарії відбувся саміт миру України. У ньому взяли участь представники 100 країн та міжнародних організацій.

Попри заяви ЗМІ, учасники саміт миру ухвалили спільну декларацію. Як відомо, її підписали 78 держав та чотири організації, в якій окреслили три головні моменти, пов'язані з атомною, продовольчою та гуманітарною безпекою.

Зазначимо, що підсумковий документ підписали 80 держав та 4 організації, але пізніше дві країни відкликали свої підписи. Згодом Руанда стала третьою країною, яка поставила свій підпис під спільним комюніке Глобального саміту миру, а потім відкликала його.

Серед тих, хто не підписав комюніке – Саудівська Аравія, Таїланд, Індія, Мексика, ПАР, Бразилія та Об'єднані Арабські Емірати, Ірак, Йорданія.

Як пояснив глава МЗС України Дмитро Кулеба, документ буде відкритим. Тобто навіть після завершення саміту країни зможуть підписати декларацію. Напрацьовані результати Саміту миру також передадуть представниками Російської Федерації.

Президент Володимир Зеленський вже анонсував другий саміт миру: "Україна не має часу для довготривалої роботи над тим, як прийти до миру у війни з росією, треба діяти швидко". 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: