fbpx
Сьогодні
Фото 08:34 22 Чер 2024

Окупанти вночі завдали масованого удару ракетами та БпЛА: під ударом була енергетика чотирьох областей

Фото: Телеграм / ДСНС України

У ніч на 22 червня для масованої повітряної атаки російські загарбники підіймали в небо групу стратегічних бомбардувальників Ту-95МС, які ударили по Україні крилатими ракетами Х-101/Х-555, а також запускали ударні БпЛА типу "Шахед". Ворог атакував енергетичні об'єкти у низці областей, є руйнування та 2 постраждалих енергетиків.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram-канал Повітряних сил Збройних сил України, Телеграм голів ОВА.

Як зазначили повітряники, чотири борти Ту-95МС російських окупаційних військ вилетіли з аеродрому "Оленья" в Мурманській області Росії.

Згодом канал Monitor повідомив, що здійснено пуски ракет типу Х-101/55 з Ту-95 з Саратовської області РФ. У цей час також тривала атака на Україну дронів-камікадзе типу Shahed-136.

О 3:40: стало відомо, що група ракет у Чернігівській області прямувала курсом на південний захід. Напрямок на Чернігів та Київ. Ще одна група ракет на півдні в районі Одеської області.

БПЛА перебували у Рівненській області. Курс – Луцьк.

Станом на 4:20 Повітряні сили фіксували ракету у Тернопільській області; групу ракет у Хмельницькій. Пізніше також повідомлялося про ракету на Луцьк.

Під атакою перебували Луцьк, окремі об'єкти Івано-Франківської, Львівської, Київської, Вінницької областей. Ракетна атака тривала 1 год 3 хв, дронів – 5 год 30 хв.

Івано-Франківська область

Голова Івано-Франківська Руслан Марцінків повідомив, що у місті внаслідок російської атаки є пошкодження житла та дитячого садка: там повибивало вікна.

"За попередньою інформацією, усі живі й здорові. Аварійна бригада оперативно розпочне забивати вікна в оселях франківців", – зазначив міський голова.

Івано-Франківщина обстрл

Фото: Телеграм / Руслан Марцинків

Івано-Франківщина обстрл

Фото: Телеграм / Руслан Марцинків

Згодом у ДСНС повідомили, що окупанти завдали ракетного удару по території навчального закладу. Кілька навчальних корпусів частково зруйновані, інші зазнали ушкоджень.

За інформацією надзвичайників, утворилася вирва площею 20 квадратних метрів з осередком загоряння, пожежу вже ліквідували. Також пошкоджено легковий автомобіль.

Івано-Франківщина обстрл

Фото: Телеграм / ДСНС України

Івано-Франківщина обстрл

Фото: Телеграм / ДСНС України

Очільниця Івано-Франківської ОДА Світлана Онищук повідомила, що ціллю ворога стала цивільна інфраструктура.

"Сьогодні вночі ворог завдав удару по території цивільного навчального закладу в обласному центрі Прикарпаття.

В результаті утворилася вирва 20 кв.м з осередком загоряння, що було ліквідовано. Один із навчальних корпусів частково зруйнований, інші зазнали ушкоджень. Також пошкоджено легковий автомобіль", зауважила вона.

Івано-Франківщина обстрл

Фото: Телеграм / Руслан Марцинків

Івано-Франківщина обстрл

Фото: Телеграм / Руслан Марцинків

Львівська область

Очільник Львівської ОВА Максим Козицький повідомив у Telegram, що окупанти завдали ракетного удару по об'єкту критичної енергетичної інфраструктури області.

"Виникла пожежа. На місці вже працюють вогнеборці. Станом на цю годину інформації про постраждалих не надходило. Про масштаби руйнувань – згодом", – зазначив чиновник.

Волинська область

Керівник Волинської ОВА Юрій Погуляйко повідомив, що на світанку у повітряному просторі регіону були ворожі цілі, по них відпрацювала ППО. Наразі триває ліквідація наслідків падіння уламків.

"На щастя, постраждалих немає. Усі відповідні служби на місці та виконують свою роботу", – йде мова у повідомленні.

Реакція Міненерго на удари ворога

У Міненерго повідомили, що окупанти атакували об'єкти оператора системи передачі у південному та західному регіонах.

"На жаль, на одному з об'єктів внаслідок обстрілу постраждали двоє енергетиків. Їх доставлено до лікарні. Є пошкоджене обладнання", – зазначили у повідомленні.

Окрім того, зазначають, що під час обстрілу відключалася повітряна лінія електропередачі у східному регіоні, що призвело до зниження навантаження на генеруючому об'єкті. Наслідки уточнюються.

Росія атакувала Україну ракетами з Ту-95МС та
У Telegram "Укренерго" уточнили, що внаслідок російської атаки пошкоджено обладнання на об'єктах у Запорізькій та Львівській областях. Триває огляд та ліквідація наслідків.
Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: