fbpx
Сьогодні
10:41 22 Чер 2024

Окупанти в Луганській області отримали нову методичку по мобілізації, - ОВА

Фото: Телеграм / Маріупольська міська рада

Російським загарбникам у Луганській області військове командування надало нову методичку по мобілізації в російську армію. Відповідно до неї вербуватимуть і підозрюваних.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Telegram голови Луганської ОВА Артема Лисогора.

"До так званої "ЛНР" надійшла методичка, згідно з якою силовики зобов'язані пропонувати укласти контракт з Міноборони РФ не тільки обвинуваченим, а й підозрюваним, тобто, практично кожному", – розповів він.

Після цього, як зауважив очільник області, окупанти обіцяють посприяти припинити кримінальну справу.

"Пропонують долучитися до армії РФ і порушникам комендантської години, і тим, хто знаходиться під адміністративним наглядом. Про виконання плану необхідно доповідати вищому керівництву", – зазначив Лисогор.

Ситуація в Луганській області

Останніми тижнями ворог постійно атакує поблизу звільнених восени 2022 року населених пунктів. Російські війська масовано обстрілюють логістичні шляхи та кожне деокуповане село.

Також жорстокі бої наразі тривають в районі Білогорівки та Серебрянського лісу. Саме тут з кінця літа 2022 року проходить лінія оборони українських військ. 15 червня стало відомо, що українські оборонці вибили окупантів з позицій у Серебрянському лісництві.

16 червня стало відомо, що бригади Національної Гвардії "Азов" та "Буревій" спільно просунулися на 1 км в глибину та 2 км в ширину у Серебрянському лісі Луганської області.

Варто додати, в ISW вважають, що дії російських військ на окупованій Луганщині можна вважати геноцидом.

Нагадаємо, що 13 травня в тимчасово захопленому місті Сорокине Луганської області сталися вибухи. "Приліт" зафіксовано по складу з боєприпасами.

Також 11 травня у тимчасово окупованих Ровеньках Луганської області сталося влучання по нафтобазі російської федерації, руйнування об'єкта досить значні.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: