fbpx
Сьогодні
Відео 12:19 22 Чер 2024

На Харківщині миколаївські морпіхи розгромили штурмовий загін росіян під Вовчанськом

Фото: Генштаб ЗСУ

Морські піхотинці 36-ї окремої бригади імені контрадмірала Михайла Білинського оприлюднили відео розгрому штурмового загону російських окупантів на Харківському напрямку.

Про це пише Рубрика, посилюючись на 36 ОБрМП, співрозмовник "УП" серед військових.

"Розгром штурмового загону окупантів під Вовчанськом. Працює розвідка миколаївських морпіхів!", зазначили у дописі.

За даними УП, втрати ворога в цьому бою склали 10 загиблих.

Ситуація у Харківській області

Нагадаємо, 18 червня ресурс DeepState повідомив, що росіяни наростили до 10 тисяч особового складу та 450 одиниць військової техніки на ділянці від Райгородки до Нововодяного, щоб повторити наступ на селище Борова.

Зазначають, що росіяни розгорнули сили 20-ї армії у вигляді 3 та 144 дивізій, які представлені 236 артилерійською бригадою та 11 полками.

Аналітики наголосили, що росія хоче повторити торішню стратегію з виходом спочатку на лінію Надія-Новоєгорівка, а потім вже на Першотравневе-Чернещина.

Як писала Рубрика, 3-тя штурмова бригада підтвердила посилені атаки росіян. Вони зазначили, що росіяни наступають танковими полками, залучають велику кількість артилерії, додаткові загони з "вагнерівців" й спецпризначенців.

В ISW зазначили, що росіяни наразі надають пріоритет захопленню Вовчанська, оскільки це, ймовірно, одна з тактичних цілей першої фази наступальних операцій на півночі Харківської області, що залишилися.

Також стало відомо, що у Харківській області українські морські піхотинці з 36 бригади здійснили контратаку у Вовчанську й узяли в полон групу російських штурмовиків.

Окрім того, раніше Глава держави зазначав, що прорив російських військ у напрямку Харкова закінчився  військовими жертвами 1 до 8один українець на вісім росіян.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: