fbpx
Сьогодні
17:00 22 Чер 2024

Міноборони анонсувало нові функції у застосунку "Резерв+": що відомо

Фото: УНІАН

До мобільного застосунку "Резерв+" скоро будуть додані нові функції, зокрема, електронне скерування на проходження ВЛК, а також онлайн-рекрутинг.

Про це в інтерв'ю NV сказала заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко, цитує Рубрика.

"Ми вже розробили функціонал, який дозволяє дистанційно виправити дані, не здійснюючи візиту до ТЦК та СП… Це людський фактор, коли оператор ТЦК та СП може помилитися, але завдяки тому, що людина бачить по собі статус в Резерв+, ми можемо ці помилки швидко виправляти без фізичного візиту до ТЦК та СП — завдяки взаємодії різних реєстрів", – розповіла вона.

Відповідаючи на запитання, як працюватиме онлайн-рекрутинг через «Резерв+», заступниця міністра нагадала, що у Міноборони раніше була запущена окрема система, якою вже користуються рекрутингові центри.

«Ми інтегруємо цю систему з Резерв+ і хочемо, щоб можна було не просто подавати резюме, а повністю автоматизувати цикл рекрутингу, відстежувати, розуміти статистику. Щоб це зробити, потрібна, по-перше, система, а по-друге, нормативно-правова база, щоб це дуже швидко і ефективно працювало. Також будемо розробляти постанову Кабміну», – пояснила Черногоренко.

За її словами, ідея у тому, що людина може подати резюме, отримати відповідь на нього запрошенням або на дзвінок, або фізично в рекрутинговий центр. 

«Людина зможе обрати бригаду, командира, підрозділ. І в застосунку буде відстежуватися статус, чи пройшла людина далі, які наступні кроки. Це буде мобільний асистент або особистий мобільний рекрутер», – поінформувала вона.

Щодо навчання для військовозобов'язаних через «Резерв+», то Міноборони хоче тут додати всю необхідну інформацію, яка стане в пригоді людині, аби підготуватися до служби в лавах українських військ.

«Там будуть відеоуроки, тести, потім сертифікати», – зазначила Черногоренко.

За її словами, у «Резерв+» також планується запровадити й електронне направлення особи на ВЛК.

«Людина, яка завантажила собі Резерв+, може за своїм бажанням у застосунку згенерувати це електронне направлення. Воно згенерується автоматично, і військово-лікарську комісію можна буде спокійно пройти без додаткового візиту (до ТЦК — ред.)», – пояснила вона.

Черногоренко додала, що у рамках чинного законодавства абсолютні всі ітерації із «Резерв+» відбуваються тільки за згодою людини і за її особистою ініціативою. 

Заступниця міністра зазначила, що фактично вся цифрова команда Міноборони планує створити повністю електронний ТЦК та СП, щоб взаємодія громадянина з цими органами в більшості випадків відбувалася виключно за допомогою смартфону.

«Ми хочемо достатньо швидко закрити найрозповсюдженіші кейси, щоб Резерв+ став абсолютно цифровим аналогом ТЦК, і всі сервіси, які можна автоматизувати, не забирали час і ресурси наших громадян», – пояснила вона.

Що відомо про мобільний застосунок "Резерв+"

Нагадаємо, що Міністерство оборони для військовозобов'язаних, призовників та резервістів запустило мобільний застосунок "Резерв+", де можна буде оновити свої дані.

Платформа запрацювала з 18 травня  у день набуття чинності оновленого закону про мобілізацію, згідно з яким, всі чоловіки віком 18-60 років протягом 60 днів (до 16 липня включно) повинні оновити свої облікові дані.

"Резерв+" надає можливість оперативного оновити дані та доступ до інформації у реєстрі "Оберіг". Після оновлення даних у застосунку можна буде побачити інформацію з реєстру щодо себе.

З 18 червня у застосунку "Резерв+" також з'явився QR-код, відсканувавши який відповідні представники влади зможуть миттєво отримати інформацію про ваш статус як військовозобовʼязаного, призовника або резервіста.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: