fbpx
Сьогодні
14:38 22 Чер 2024

Командування армії рф виводить деякі підрозділи з-під Вовчанська через втрату їх боєздатності

Фото: Головне управління розвідки Міноборони України

У Харківській області деякі російські підрозділи, які наступали на Вовчанськ, виводять через втрату боєздатності на доукомплектування.

Про це розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин в етері телемаратону.

Як розповів офіцер, виведення російських підрозділів також фіксують поблизу Липців та Тихого — їх там розбили українські військові.

Водночас російські загарбники продовжують застосовувати керовані авіабомби та некеровані ракети проти населених пунктів області.

Окрім того, Сили оборони на цьому напрямку завдають росіянам втрат у живій силі та техніці — лише за минулу добу російська армія там втратила вбитими або пораненими 60 своїх військових.

"Це свідчить про те, що ворог на тому напрямку призупинив свої активні бойові дії, адже їх не проводилося за минулу добу і на ранок не було", — каже Волошин.

Що відомо про наступ військ рф на Харківському напрямку

У Генштабі підтвердили дані про те, що 22 червня на Харківському напрямку активних наступальних дій ворог не проводив. Обстановка змін не зазнала.

Окрім того, морські піхотинці 36-ї окремої бригади імені контрадмірала Михайла Білинського оприлюднили відео розгрому штурмового загону російських окупантів біля Вовчанська на Харківському напрямку.

Нагадаємо, 18 червня ресурс DeepState повідомив, що росіяни наростили до 10 тисяч особового складу та 450 одиниць військової техніки на ділянці від Райгородки до Нововодяного, щоб повторити наступ на селище Борова.

Аналітики наголосили, що росія хоче повторити торішню стратегію з виходом спочатку на лінію Надія-Новоєгорівка, а потім вже на Першотравневе-Чернещина.

Як писала Рубрика, 3-тя штурмова бригада підтвердила посилені атаки росіян. Вони зазначили, що росіяни наступають танковими полками, залучають велику кількість артилерії, додаткові загони з "вагнерівців" й спецпризначенців.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: