Зруйновану трибуну харківського стадіону “Сонячний” виставили в Дюссельдорфі, її відвідали родини загиблих українських уболівальників

Понівечена трибуна харківського стадіону "Сонячний" переїхала з Мюнхена в Дюссельдорф, де відбувся другий матч України на "Євро-2024" проти збірної Словаччини. 

Про це повідомила Українська асоціація футболу (УАФ), пише Рубрика.

"Трибуна "Сонячного" в Дюссельдорфі нагадує про злочини, які вчиняє російська армія в Україні. І доводить, що футбол не поза війною", коментує Андрій Шевченко, володар "Золотого мʼяча", президент Української асоціації футболу.

Фото: Українська асоціація футболу

Крім інтерактивної інсталяції з аудіоісторією та архівними фото стадіону "Сонячний", на трибуні розмістили QR-код для збору коштів на допомогу дітям загиблих футбольних уболівальників.

Благодійний фонд "Трибуна Героїв" опікується родинами, зокрема дітьми, військових з фанатського руху, які поклали життя на захист України.

Зібрані кошти фонд спрямує на організацію та проведення табору для дітей. Підтримати збір можна за посиланням.

Фото: Українська асоціація футболу

Презентацію трибуни в Дюссельдорфі відвідали рідні футбольних ультрас.  

"Вʼячеслав завжди був дуже активним, брав участь у всіх спортивних подіях. Наша донечка Ліза росте такою ж, як тато, щодня по 4 години займається спортом, мріє стати професійною гімнасткою. Я завжди кажу їй, що тато підтримав би її бажання, що він залишається з нами, в наших сердечках, — ділиться Христина, дружина Вʼячеслава "Ісланда" Матвієнка, який загинув під час виконання бойового завдання в Маріуполі. У 2012 році ми з Вʼячеславом разом були на "Євро" в Донецьку, вболівали за збірну. Коли ми приїхали в Дюссельдорф, мене охопили відчуття, наче ми знову будемо разом вболівати й дивитися матч. Я вірю, що він поряд зі мною і Лізою. Сьогодні я представляю його, нашого героя, і хочу, щоб ми всі памʼятали про подвиги людей, які віддали життя заради моєї сімʼї та всієї нашої країни".

Вʼячеслав Матвієнко народився в Донецьку і з дитинства захоплювався  футболом. У 16 років він уперше потрапив на гру ФК "Шахтар". З 2014-го чоловік чинив опір російським колаборантам у рідному місті, а через рік вступив на військову службу, став старшим солдатом, стрільцем-навідником гранатометного відділення взводу вогневої підтримки. В'ячеслав брав участь у боях в Луганській та Донецькій областях, зокрема в Маріуполі, куди вони з дружиною Христиною переїхали після народження доньки.

Фото: Українська асоціація футболу

Сьогодні донечці "Ісланда" Лізі 9 років. Востаннє вона бачилася з татом 19 лютого 2022 року. Через місяць, 22 березня, Вʼячеслав загинув. Він нагороджений орденом "За мужність" III ступеня посмертно.

Нагадаємо, раніше з нагоди чемпіонату Європи з футболу, який відбувається у Німеччині, у центрі Мюнхена встановили трибуну харківського стадіону "Сонячний".

Довідка

Чемпіонат Європи з футболу 2024 розпочався 14 червня в Німеччині. Збірна України потрапила до групи Е та зіграла перший матч 17 червня в Мюнхені проти збірної Румунії, та програла0:3

У другому турі Євро-2024 з футболу збірна України вирвала вольову перемогу над Словаччиною. Матч у Дюссельдорфі завершився за рахунку 2:1. Два голи "синьо-жовтих" забили Шапаренко та Яремчук.

Нагадаємо, ієї весни збірна України з футболу у вирішальному відбірному матчі довела своє право брати участь у фінальній частині чемпіонату Європи 2024 року.

Як повідомлялось, за вихід до фінальної частини турніру Євро 2024 збірна України після перемоги над Ісландією у фіналі плей-оф відбору заробила солідні призові від УЄФА.

Свіжі дописи

  • Новини

США найближчим часом оголосять про виділення Україні понад $2,3 млрд на безпекову допомогу, – глава Пентагону

Міністр оборони Сполучених Штатів Ллойд Остін заявив у вівторок, 2 липня, що США незабаром оголосять… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

Гауляйтера “ЛНР” Пасічника заочно засуджено до 12 років тюрми

Завдяки доказовій базі Служби безпеки до тюремного ув’язнення засуджено ватажка окупаційної адміністрації рф на тимчасово… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

Україна та Чехія провели черговий раунд переговорів щодо двосторонньої безпекової угоди

За дорученням Президента України та керівника Офісу Глави держави й на виконання Спільної декларації «Групи… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

Як перевести 80% кадрових документів в ЕДО та врятувати працівників від паперової рутини

Епоха незліченної кількості паперів на робочих столах завершується. Компанії автоматизують робочі процеси та звільняють час… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

Уряд виділив майже 2,4 млрд гривень на відновлення доріг в прифронтових регіонах

Понад 2,38 мільярда гривень виділив Уряд з резервного фонду державного бюджету на відновлення автодоріг в… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

Війна загострила довкіллєві проблеми на Харківщині, – екоактивіст Артем Приходько

Волонтер і захисник довкілля Артем Приходько впевнений, що війна загострила довкіллєві проблеми на Харківщині. Про… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024

Цей сайт використовує Cookies.