fbpx
Сьогодні
Фото 19:26 21 Чер 2024

Зруйновану трибуну харківського стадіону "Сонячний" виставили в Дюссельдорфі, її відвідали родини загиблих українських уболівальників

Фото: Українська асоціація футболу

Понівечена трибуна харківського стадіону "Сонячний" переїхала з Мюнхена в Дюссельдорф, де відбувся другий матч України на "Євро-2024" проти збірної Словаччини. 

Про це повідомила Українська асоціація футболу (УАФ), пише Рубрика.

"Трибуна "Сонячного" в Дюссельдорфі нагадує про злочини, які вчиняє російська армія в Україні. І доводить, що футбол не поза війною", коментує Андрій Шевченко, володар "Золотого мʼяча", президент Української асоціації футболу.

Фото: Українська асоціація футболу

Крім інтерактивної інсталяції з аудіоісторією та архівними фото стадіону "Сонячний", на трибуні розмістили QR-код для збору коштів на допомогу дітям загиблих футбольних уболівальників.

Благодійний фонд "Трибуна Героїв" опікується родинами, зокрема дітьми, військових з фанатського руху, які поклали життя на захист України.

Зібрані кошти фонд спрямує на організацію та проведення табору для дітей. Підтримати збір можна за посиланням.

Фото: Українська асоціація футболу

Презентацію трибуни в Дюссельдорфі відвідали рідні футбольних ультрас.  

"Вʼячеслав завжди був дуже активним, брав участь у всіх спортивних подіях. Наша донечка Ліза росте такою ж, як тато, щодня по 4 години займається спортом, мріє стати професійною гімнасткою. Я завжди кажу їй, що тато підтримав би її бажання, що він залишається з нами, в наших сердечках, — ділиться Христина, дружина Вʼячеслава "Ісланда" Матвієнка, який загинув під час виконання бойового завдання в Маріуполі. У 2012 році ми з Вʼячеславом разом були на "Євро" в Донецьку, вболівали за збірну. Коли ми приїхали в Дюссельдорф, мене охопили відчуття, наче ми знову будемо разом вболівати й дивитися матч. Я вірю, що він поряд зі мною і Лізою. Сьогодні я представляю його, нашого героя, і хочу, щоб ми всі памʼятали про подвиги людей, які віддали життя заради моєї сімʼї та всієї нашої країни".

Вʼячеслав Матвієнко народився в Донецьку і з дитинства захоплювався  футболом. У 16 років він уперше потрапив на гру ФК "Шахтар". З 2014-го чоловік чинив опір російським колаборантам у рідному місті, а через рік вступив на військову службу, став старшим солдатом, стрільцем-навідником гранатометного відділення взводу вогневої підтримки. В'ячеслав брав участь у боях в Луганській та Донецькій областях, зокрема в Маріуполі, куди вони з дружиною Христиною переїхали після народження доньки.

Фото: Українська асоціація футболу

Сьогодні донечці "Ісланда" Лізі 9 років. Востаннє вона бачилася з татом 19 лютого 2022 року. Через місяць, 22 березня, Вʼячеслав загинув. Він нагороджений орденом "За мужність" III ступеня посмертно.

Нагадаємо, раніше з нагоди чемпіонату Європи з футболу, який відбувається у Німеччині, у центрі Мюнхена встановили трибуну харківського стадіону "Сонячний".

Довідка

Чемпіонат Європи з футболу 2024 розпочався 14 червня в Німеччині. Збірна України потрапила до групи Е та зіграла перший матч 17 червня в Мюнхені проти збірної Румунії, та програла0:3

У другому турі Євро-2024 з футболу збірна України вирвала вольову перемогу над Словаччиною. Матч у Дюссельдорфі завершився за рахунку 2:1. Два голи "синьо-жовтих" забили Шапаренко та Яремчук.

Нагадаємо, ієї весни збірна України з футболу у вирішальному відбірному матчі довела своє право брати участь у фінальній частині чемпіонату Європи 2024 року.

Як повідомлялось, за вихід до фінальної частини турніру Євро 2024 збірна України після перемоги над Ісландією у фіналі плей-оф відбору заробила солідні призові від УЄФА.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: