fbpx
Сьогодні
11:00 21 Чер 2024

Замах на казахського опозиціонера: двом іноземцям повідомили про підозру

Фото: kyiv_pro_office

Українські правоохоронці повідомили про підозру двом громадянам Казахстану за замах на вбивство казахського опозиціонера Айдоса Садикова.

Про це йдеться на сайті Офісу генпрокурора, пише Рубрика.

За даними слідства, до замаху причетні Мейрам Каратаєв та Атай Жаканбаєв. На замовлення невстановленої людини вони приїхали до Києва, де стежили за Садиковим, його розпорядком дня, роботою та пересуваннями. Для прикриття вони орендували житло за різними адресами.

Як зазначають правоохоронці, у Садикова стріляли пістолетом, обладнаним пристроєм для поглинання звуку пострілу. Унаслідок пострілу Садиков зазнав проникного вогнепального поранення головного мозку.

Так, зазначених фігурантів підозрюють у закінченому замаху на умисне вбивство.

Також інформацію про те, що українські поліцейські розшукали двох виконавців замаху на вбивство підтвердила дружина казахського журналіста Айдоса Садикова журналіста Наталія Садикова.

"Українська поліція знайшла виконавців замаху на вбивство Айдоса Садикова. Ними виявилися двоє громадян Казахстану: Мейрам Каратаєв 9.05.1991 і Алтай Жаканбаєв 8.02.1988. Ці негідники отримали замовлення, 2 червня приїхали до Києва, жили на орендованих квартирах, стежили за Айдосом і продумували злочин", – написала вона.

Як зазначила Садикова, Каратаєв є співробітником департаменту внутрішніх справ Костанайської області й займав перші місця на змаганнях зі стрільби серед співробітників.

Вона додала, що «не помилилася ні коли звинуватила в замаху Токаєва, ні коли сказала, що стріляв професіонал».

Дружина журналіста також повідомила, що стан Садикова поки без змін, і подякувала всім за підтримку.

Нагадаємо, 18 червня на вулиці Віктора Ярмоли в Києві було чути постріли. За попередніми даними, до припаркованого на вулиці авто, у якому перебували чоловік та дружина, підійшов невідомий та вистрілив у чоловіка, після чого втік. Жінка поранень не зазнала.

Потерпілим виявився казахський журналіст-опозиціонер Айдос Садиков, який відомий своєю критикою влади Казахстану. Він перебуває в лікарні у важкому стані, з пораненням голови.

Правоохоронці розпочали досудове розслідування за фактом замаху на умисне вбивство казахського журналіста Айдоса Садикова.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: