fbpx
Сьогодні
14:59 21 Чер 2024

Уряд затвердив додаткову програму посилення стійкості енергосистеми України на 759 млн грн

Фото: Урядовий портал

Уряд затвердив порядок використання коштів Державного фонду декарбонізації та енергоефективної трансформації.

Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, пише Рубрика.

Ідеться про додаткову програму енергоефективності та посилення стійкості енергосистеми України на 759 млн грн.

«На що підуть ці кошти?  Передусім на зниження ставок по кредитах для реалізації проектів енергоефективності та встановлення альтернативних джерел енергії», — зазначив Денис Шмигаль.

За словами Прем'єр-міністра, держава розширює можливість отримати пільгові позики, аби бізнес та люди могли зменшити споживання електроенергії або створити додаткове джерело для її генерації.

Прем'єр-міністр нагадав, що цього тижня росіяни знову атакували об'єкти енергосистеми. За його словами, наразі проводяться відновлювальні роботи.

Як повідомляла Рубрика, на засіданні Ставки 20 червня, присвяченому енергетичній безпеці, Президент України доручив уряду спростити для громадян умови встановлення сонячних панелей та акумуляторів.

Варто зазначити, що Україна внаслідок обстрілів втратила 50% спроможності генерації електроенергії, влада працює над відновленням, щоб до зими мати якомога більше генерації.

7 червня Кабінет міністрів України доручив органам державної та місцевої влади зменшити споживання електроенергії. Зокрема чиновників зобов'язали відмовитися від використання кондиціонерів, зовнішнього освітлення будівель і прилеглої території, а місцеву владу закликали обмежити освітлення вулиць.

Варто додати, що Кабінет міністрів схвалив порядок, що встановлює правила застосування графіків відключення світла, який почне працювати з 24 червня. В уряді сподіваються, що це дасть можливість забезпечити "справедливі графіки"

Цієї зими в Україні очікується складна ситуація з енергетикою. Світло можуть вмикати 6-7 годин на добу.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: