fbpx
Сьогодні
16:27 21 Чер 2024

У Полтаві хірурги-травматологи виконали складну операцію військовому, застосовуючи технології 3D-друку

English version here

фото Полтавська обласна лікарня

Лікарі Полтавської обласної лікарні прооперували військового із багатоуламковим переломом обох кісток передпліччя та дефектом променевої кістки до 10 см. Відновно-реконструктивну операцію зробили пацієнту за допомогою методики індивідуального 3D-моделювання.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Суспільне.

Як розповів завідувач ортопедо-травматологічного відділення Олександр Бубир, під індивідуальні параметри пацієнта була виготовлена пластина для остеосинтезу, а пошкоджені фрагменти, які не підлягали відновленню, замінили штучним матеріалом.

Операцію виконали чоловіку, якому понад 50 років. Він військовослужбовець. Під час бойових дій отримав вогнепальне поранення передпліччя.

хірурги-травматологи виконали складну операцію військовому

фото Полтавська обласна лікарня

Чоловіку виконали реконструктивне оперативне втручання з відновлення ушкоджених кісток. Операція тривала близько двох годин.

"Підготовчий процес тривав близько 8 місяців. Лікували поетапно і було необхідно дочекатись повного загоєння ран. У нашій лікарні провели КТ-обстеження і передали дані, на основі яких наші партнери підібрали індивідуальний анатомо-функціональний алоостеотрансплантат променевої кістки, а також змоделювали і виготовили індивідуальну друковану 3D-модель ушкодженого сегмента та індивідуальну 3D-радіальну пластину для виконання таргетованого остеосинтезу", — розповів Олександр Бубир.

хірурги-травматологи виконали складну операцію військовому

фото Полтавська обласна лікарня

Наступний етап відновлення пацієнта – індивідуальний курс реабілітації.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: