fbpx
Сьогодні
Фото 14:37 21 Чер 2024

Професор Єльського університету Джейсон Стенлі перерахував $20 тисяч на навчання українських захисників

English version here

Американський філософ, професор Єльського університету Джейсон Стенлі перерахував Фонду компетентної допомоги армії «Повернись живим» $20 000, які отримав за роботу почесним професором у Kyiv School of Economics (KSE). Кошти буде спрямовано на потреби Школи підготовки спеціалістів безпілотних авіаційних комплексів «Ятаган».

Про це пише Рубрика.

Професор Стенлі — філософ, експерт з питань пропаганди та фашизму й автор п'яти книжок, серед яких «Як діє фашизм. Політика "ми" та "вони"» і «Як працює пропаганда». Також він пише про авторитаризм, пропаганду, свободу слова, масові увʼязнення для The New York Times, The Washington Post та інших видань.

«Я досліджую загрозу фашизму. Приїхав в Україну, тому що це демократія, на яку напала фашистська терористична держава. Демократії потрібні такі університети, як Kyiv School of Economics, щоб процвітати. Але демократії також потрібно виживати. Тож я передаю кошти «Повернись живим», бо вони відіграють вирішальну роль у боротьбі за виживання української демократії», — говорить Джейсон Стенлі.

Сертифікат із внеском Джейсон Стенлі передав заступнику директора «Повернись живим» Олегу Карпенку 21 травня під час останньої лекції професора у KSE.

«Підготовка висококваліфікованих військових фахівців — один із пріоритетів «Повернись живим». Проте ще важливіше для нас — не просто навчати людей, а розбудовувати відповідні спроможності в армії. Зараз допомагаємо зі створенням у Сухопутних військах ЗСУ Школи БпЛА «Ятаган». На її потреби збираємо 33 мільйони гривень. Кошти Фонд спрямує на облаштування навчальних класів, трас для польотів, майстерень з ремонту БпЛА, закупівлю тренувальних бортів тощо», — каже Олег Карпенко.

Нагадаємо, Школа «Ятаган» формується на базі одного з навчальних центрів Збройних сил, вже має затверджену програму підготовки, розроблені в співпраці з фахівцями «Повернись живим» методичні матеріали, професійний інструкторсько-викладацький склад із бойовим досвідом.

Оскільки Школа «Ятаган» є частиною ЗСУ, зовнішні пілоти-оператори отримають не тільки навички, а й військово-облікову спеціальність. Відтак зможуть офіційно обіймати в підрозділі відповідну посаду.

«Повернись живим» і Командування Сухопутних військ ЗС України уклали угоду про партнерство та співпрацю щодо реалізації проєктів за напрямом підготовки фахівців БпЛА. Участь Фонду у створенні Школи «Ятаган» стала першим проєктом у рамках цієї співпраці.

Підтримати збір на Школу можна за посиланням: https://privatbank.ua/cpa/yatagan 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: