Новини

Наруга над могилами військовослужбовців: затриманій оголосили про підозру

Правоохоронці повідомили про підозру 60-річній жінці, яку затримали за погром на могилах загиблих військових Дмитра (Да Вінчі) Коцюбайла, Андрія (Джуса) Пільщикова та Павла Петриченка.

Про це повідомила Київська міська прокуратура, пише Рубрика.

За даними слідства, підозрювана з хуліганських мотивів нанесла більш ніж 20 ударів палицею по могилах захисників, зірвала та поламала пам'ятні таблички, а також розбила лампадки.

Правоохоронці повідомили їй про підозру за ч. 3 ст. 297 Кримінального кодексу України — наруга над могилами захисників України, вчинена з хуліганських мотивів. Їй може загрожувати до 7 років позбавлення волі.

Фото: Київська міська прокуратура

Правоохоронці призначили у межах розпочатого кримінального провадження усі необхідні експертизи. Наразі вирішується питання про обрання фігурантці запобіжного заходу.

Зранку 20 червня стало відомо про наругу над могилами військових Да Вінчі, Джуса та Петриченка, які поховані на Аскольдовій могилі в Києві. На могилах пошкодили портрети полеглих воїнів, розмалювали прапори, а також розбили лампадки.

З камер відеоспостереження правоохоронці дізналися, що це зробила жінка. Невдовзі її затримала поліція. Згодом стало відомо, що жінці призначать судово-психіатричну експертизу, адже вона ніяк не пояснила поліції своїх мотивів.

 

Свіжі дописи

  • Новини

Три країни Західної Африки створили конфедерацію та звернулися до росії по допомогу

Про створення конфедерації оголосили три країни Західної Африки — Малі, Нігер та Буркіна-Фасо. Вона матиме… Читати більше

Sunday July 7th, 2024
  • Новини

Пішов з життя оскароносний продюсер “Титаніка” й “Аватара” Джон Ландау

Продюсер Джон Ландау, який за життя отримав "Оскара", помер у віці 63 роки. Він співпрацював… Читати більше

Sunday July 7th, 2024
  • Новини

Знищення складу боєприпасів у Воронезькій області було спецоперацією СБУ

Ударні безпілотники Служби безпеки України влаштували вибух на складі боєприпасів у населеному пункті Сергіївка Воронезької… Читати більше

Sunday July 7th, 2024
  • Новини

YouControl: Закриття ФОПів в Україні зросло на 54%, а компаній – на 15%

Майже 92 тисячі ФОПів припинили діяльність в Україні за перше півріччя 2024 року. Це на… Читати більше

Sunday July 7th, 2024
  • Новини

ДТП із 14 загиблими на Рівненщині: назвали кілька версій події

Перші подробиці розслідування автопригоди, яка забрала життя 14 людей у Рівненському районі 6 липня, розповіли… Читати більше

Sunday July 7th, 2024
  • Новини

Ігнат розповів про нещодавній удар по аеродрому в Миргороді та яких втрат зазнали Повітряні Сили

2 липня російські загарбники завдали балістичного удару по аеродрому в Миргороді Полтавської області, де уразили… Читати більше

Sunday July 7th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.