fbpx
Сьогодні
Фото, відео 15:28 21 Чер 2024

Наруга над могилами військовослужбовців: затриманій оголосили про підозру

Фото: gunpKyiv

Правоохоронці повідомили про підозру 60-річній жінці, яку затримали за погром на могилах загиблих військових Дмитра (Да Вінчі) Коцюбайла, Андрія (Джуса) Пільщикова та Павла Петриченка.

Про це повідомила Київська міська прокуратура, пише Рубрика.

За даними слідства, підозрювана з хуліганських мотивів нанесла більш ніж 20 ударів палицею по могилах захисників, зірвала та поламала пам'ятні таблички, а також розбила лампадки.

Правоохоронці повідомили їй про підозру за ч. 3 ст. 297 Кримінального кодексу України — наруга над могилами захисників України, вчинена з хуліганських мотивів. Їй може загрожувати до 7 років позбавлення волі.

затримали жінку, яка влаштувала акт вандалізму на могилах загиблих воїнів

Фото: Київська міська прокуратура

Правоохоронці призначили у межах розпочатого кримінального провадження усі необхідні експертизи. Наразі вирішується питання про обрання фігурантці запобіжного заходу.

Зранку 20 червня стало відомо про наругу над могилами військових Да Вінчі, Джуса та Петриченка, які поховані на Аскольдовій могилі в Києві. На могилах пошкодили портрети полеглих воїнів, розмалювали прапори, а також розбили лампадки.

З камер відеоспостереження правоохоронці дізналися, що це зробила жінка. Невдовзі її затримала поліція. Згодом стало відомо, що жінці призначать судово-психіатричну експертизу, адже вона ніяк не пояснила поліції своїх мотивів.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: