fbpx
Сьогодні
16:59 21 Чер 2024

Найменшій - 4 місяці: в Україну повернули ще сімох дітей

Фото: З відкритих джерел

Ще семеро українських дітей, які проживали на тимчасово захопленій території Херсонської области, повернули додому.

Про це заявив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін, повідомляє Рубрика з посиланням на його допис в Telegram.

"Ділюсь ще однією радісною новиною – ще сімох дітлахів повернули з поки що окупованих громад Херсонщини", – повідомив він.

За його словами, на територію України повернулися три хлопчики та чотири дівчинки.

"Малечі – від 4 місяців до 13 років. Вони подолали довгий і складний шлях. Головне, що зараз діти у безпеці, отримують всю необхідну допомогу", – зазначив Прокудін.

Зазначимо, що питання повернення українських дітей, яких незаконно депортувала Росія, залишається одним із найактуальніших та найболючіших.

За даними української влади, понад 19 тисяч дітей були примусово вивезені з України до Росії. Уряд докладає всіх зусиль для повернення дітей додому. Створено спеціальну робочу групу, яка координує дії з цього питання. Активно діє Офіс омбудсмена України з прав людини, співпрацюючи з міжнародними організаціями, такими як ЮНІСЕФ.

Нагадаємо, в Україну вдалося повернути 600 незаконно вивезених Росією дітей, однак загалом було депортовано понад 20 тисяч маленьких українців.

Як повідомлялось, представники Канади на зустрічі радників із національної безпеки та зовнішньої політики запропонували створити коаліцію країн, що сприятиме поверненню депортованих країною-агресоркою українських дітей.

До Міжнародної коаліції з повернення українських дітей долучилася Японія.

Також Сполучені Штати Америки офіційно стали державою-членом коаліції, яка виступає за безпечне повернення в Україну дітей, незаконно депортованих і переміщених російською федерацією в умовах війни.

17 березня 2023 року Палата попереднього провадження МКС видала ордери на арешт президента РФ путіна та уповноваженої з прав дитини Львової-Бєлової. Їх підозрюють у воєнних злочинах – депортації та незаконному переміщенні населення, зокрема дітей, з окупованої території України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: