fbpx
Сьогодні
21:14 21 Чер 2024

Генштаб: ЗСУ тримають рубежі та не допускають прориву нашої оборони

Фото: Генштаб ЗСУ

Сили оборони тримають рубежі та вживають всі необхідні заходи для недопущення прориву російськими військами нашої оборони.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Генеральний штаб Збройних сил України.

Атаки російської армії

З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 99.

Наразі ворог продовжує застосовувати авіацію та атакувати на кількох напрямках.

Окупанти продовжують застосовувати авіацію, зокрема КАБи, та атакувати на кількох напрямках, на Покровському – особливо активно. Сили оборони тримають рубежі та вживають всі необхідні заходи для недопущення прориву нашої оборони.

Ситуація на фронті

  • На Куп'янському напрямку точаться бої в районах населених пунктів Стельмахівка, Новоселівка, Піщане, Синьківка та Берестове. Наразі тут тривають п'ять боєзіткнень. Всього за день на Куп'янському напрямку налічується уже 13 спроб окупантів наблизитися до наших позицій.
  • На Лиманському напрямку ворог атакує в районах Греківки, Невського, Серебрянського лісу та Новосадового. Всього з початку доби на цьому напрямку нараховується уже 10 боєзіткнень.
  • На Торецькому напрямку продовжується три з п'яти боєзіткнень за сьогодні. Ворог застосував КАБи по місту Торецьк.
    За попередньою інформацією на цьому напрямку з початку доби ворог втратив 40 військовослужбовців. Пошкоджено артустановку та один танк.
  • Найгарячіше на Покровському напрямку. Тут відбулася майже третина всіх боєзіткнень на фронті. В районах Воздвиженки, Новоолександрівки та Сокола точаться бої. Наразі ворог здійснив 31 спробу покращити свої позиції.
  • На Курахівському напрямку триває два боєзіткнення в районі Красногорівки.
  • На Новопавлівському напрямку ведуться бої в районах Водяного та Старомайорська.
  • На Придніпровському напрямку ворог вже втретє за сьогодні атакував українських оборонців біля Кринок. Триває бій. Наші захисники тримають зайняті позиції.

На решті напрямків ситуація суттєвих змін не зазнала.

Успіхи українських військових

Українські захисники тримають оборону.

Командування Збройних Сил України вживає всіх необхідних заходів для стримування наступу противника та стабілізації обстановки.

Як повідомлялось, військових 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила передислокували в район міста Часів Яр у Донецькій області для посилення оборони. У бригаді пишуть, що ситуація в місті та навколо нього "надзвичайно важка", є втрати.

За минулу добу, 20 червня, російська армія втратила вбитими та пораненими приблизно 1060 своїх військових. За весь час повномасштабної війни, від 24 лютого 2022 року, окупанти втратили приблизно 531 980 солдатів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: