Новини

Дуда з робочим візитом відвідає Китай: говоритиме й про Україну

Президент Польщі Анджей Дуда цими вихідними відвідає Китай із робочим візитом. У нього запланована зустріч із главою Китаю Сі Цзіньпіном.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на PAP.

Дуда повідомив, що обговорить із Сі Цзіньпіном економічні відносини та мир в Україні. Він визнав важливість Китаю з погляду майбутнього миру в Україні.

Польський президент також зазначив, що територія України має велике значення для китайської ініціативи "Пояс і шлях", яка полягає в розбудові інфраструктурної мережі, що з'єднує Китай, країни Центральної Азії, Близького Сходу, Африки та Європи.

Дуда вирушить до Китаю в ніч із п'ятниці на суботу; візит завершиться в середу.

Ініціатива "Пояс і шлях" (також відома як "Один пояс – один шлях") – це масштабна інфраструктурна ініціатива, висунута Китаєм у 2013 році. Вона об'єднує два основні маршрути:

  • Економічний пояс Шовкового шляху: сухопутний маршрут, що проходить через Центральну Азію, Близький Схід і Європу.
  • Морський Шовковий шлях XXI століття: морський маршрут, що з'єднує Китай із Південно-Східною Азією, Південною Азією, Африкою та Європою.

Ставлення Китаю до війни

Китай від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну зайняв нібито нейтральну позицію. Офіційно він не засудив Москву, але заявив, що підтримує суверенітет України.

Ппроте після початку повномасштабного вторгнення РФ Пекін зміцнив співпрацю з Москвою. Китай продає росії продукцію подвійного призначення, яка використовується російським ВПК у виробництві зброї. Активізація цих відносин допомагає Кремлю боротися з наслідками західних санкцій.

Пекін не бачить нічого поганого у допомозі військово-промисловому комплексу держави-агресора, яка веде загарбницьку війну проти сусідньої держави.

Раніше Китай оприлюднив свій "мирний план" для України, але його розкритикували. Також у Китаї виступили за проведення мирної конференції щодо України, але хочуть, щоб на ній були присутні представники Москви.

Президент Володимир Зеленський також заявляв, що Китай відіграє велику роль у світі, тому Україна хоче, щоб ця країна була залучена до формули миру.

5 травня, під час перебування в Парижі, китайський лідер Сі Цзіньпін у розмові з президентом Франції Макроном висловився про пошуки "хороших шляхів" завершення війни. А також, за даними The New York Times, він рішуче виступив проти критики Пекіна за тісні відносини з рф на тлі війни з Україною.

Сі Цзіньпін після офіційних переговорів із президентом Франції Еммануелем Макроном заявив, що Китай виступає за шлях переговорів та підтримає мирну конференцію, яка об'єднає всі сторони та буде визнана Україною й російською федерацією.

Китай вирішив не брати участь у Глобальному саміті миру щодо України, який відбувся у Швейцарії в червні.

Свіжі дописи

  • Новини

Сили ППО вночі знищили три ворожі ракети Х-101

російська армія застосувала для повітряної атаки по території Україні цієї ночі крилаті ракети та балістику.… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Уночі росіяни вдарили по одному з районів Харкова, у Сумах також було чути вибух

Ворожі війська вночі вдарили по Основʼянському району Харкова, постраждали дві жінки. В районі міста Суми… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Нідерланди нададуть Україні додатковий комплекс Patriot та мобільну криміналістичну лабораторію

Міністр закордонних справ Нідерландів Каспар Велдкамп під час першого візиту до України обговорив передачу додаткового… Читати більше

Sunday July 7th, 2024
  • Новини

Зеленський заявив, що Україна і надалі буде зміцнювати флот разом із Британією та з Нідерландами

Президент України Володимир Зеленський в неділю, 7 липня, в Одесі з нагоди Дня Військово-Морських сил… Читати більше

Sunday July 7th, 2024
  • Новини

Одесу відвідали міністри Британії та Нідерландів: Гілі анонсував додатковий пакет військової допомоги Україні

У неділю, 7 липня, Одесу відвідали нідерландські міністри, а саме міністр оборони Каспар Велдкамп й… Читати більше

Sunday July 7th, 2024
  • Новини

Зеленський в Одесі вшанував пам’ять загиблих військових моряків

Президент Володимир Зеленський в Одесі в День Військово-Морських сил Збройних сил України вшанував пам’ять військових… Читати більше

Sunday July 7th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.