fbpx
Сьогодні
19:13 20 Чер 2024

Зеленський провів Ставку: доручив спростити умови встановлення сонячних панелей та акумуляторів для громадян

Фото: Офіс Президента

Президент України Володимир Зеленський провів Ставку, присвячену енергетичній безпеці, і доручив уряду розробити умови для спрощення встановлення сонячних панелей та акумуляторів для громадян.

Про це глава Української держави повідомив у Телеграмі, передає Рубрика.

«Провів Ставку, присвячену єдиній темі – енергетичній безпеці. Заслухали доповіді Прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, міністра енергетики Германа Галущенка, голови НАК «Нафтогаз України» Олексія Чернишова та командувача Повітряних сил Миколи Олещука. Рішенням Ставки доручили уряду розробити умови, що спростять для людей встановлення сонячних панелей та акумуляторів. З податковими та митними пільгами, спеціальними кредитними програмами», – написав він.

Зеленський зауважив, що також очікує від уряду стратегії розвитку відновлюваної енергетики та розподіленої генерації на рівні держави. За його словами, усі громадські та адміністративні будівлі мають бути обладнані енергоощадними технологіями.

«Сонячні панелі, смартлічильники та установки зберігання енергії якнайшвидше мають з'явитися в кожній школі, у кожній лікарні. Обласним військовим адміністраціям доручили проконтролювати це на місцевому рівні», – підкреслив Президент.

Він також зазначив, що відбувається активна підготовка до наступного опалювального сезону.

«Відновлюємо те, що можна відновити, будуємо комплексний захист з інженерних споруд, систем РЕБ та ППО. Працюємо з партнерами над додатковими системами Patriot. Робимо все, щоб російські спроби шантажувати теплом та світлом провалилися», – додав Зеленський.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: