fbpx
Сьогодні
08:44 20 Чер 2024

Унаслідок нічної атаки рф пошкоджені об’єкти енергосистеми в чотирьох областях: поранені 3 енергетики

English version here

Фото: t.me/s/dsns_telegram

Уночі внаслідок ворожої атаки пошкоджені об'єкти цивільної енергетичної інфраструктури у чотирьох областях України. Війська рф атакували теплоелектростанцію ДТЕК, у результаті чого троє енергетиків дістали поранення та серйозно пошкоджене обладнання станції.

Про це повідомляє в "Укренерго" в Телеграмі, передає Рубрика.

Сьогодні вночі під атакою опинилися об'єкти критичної інфраструктури. Основний напрямок удару — схід України, зокрема Дніпропетровщина, кажуть Повітряні сили.

"Сьогодні вночі російські БПЛА завдали нового масованого удару по об'єктах цивільної енергетичної інфраструктури України", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що пошкоджене обладнання об'єктів енергетичної інфраструктури у:

  • Вінницькій,
  • Дніпропетровській,
  • Донецькій,
  • Київській областях.

У Міненерго повідомили, що внаслідок атаки є руйнування та пошкодження обладнання.

"Знеструмлювалися споживачі. Наслідки уточнюються. Енергетики вже працюють над їх ліквідацією", – зазначили у міністерстві.

Окупаційні війська Росії під час масованої повітряної атаки вночі 20 червня намагалися уразити критичну інфраструктуру Київщини. Влучань не допущено.

На щастя, внаслідок атаки ніхто не постраждав. Про це повідомив начальник обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

"Вночі ворог атакував нашу область ударними дронами. Влучань в об'єкти житлової чи критичної інфраструктури не зафіксовано. Постраждалі відсутні", – зазначив він.

За його словами, уламки впали біля одного з населених пунктів. Внаслідок цього виникла пожежа трав'яного настилу, яку рятувальники швидко ліквідували.

Також уламками пошкодило лінії електропередач та обладнання одного з підприємств.

"Всі наслідки атаки оперативно ліквідовуються. Профільні служби продовжують свою роботу", – додав голова ОВА, подякувавши силам ППО за професійну роботу.

Російські військові уночі 20 червня також атакували теплоелектростанцію ДТЕК.

"Ще одна важка ніч для української енергетики. Росіяни обстріляли одну з теплоелектростанцій ДТЕК. Трьох наших колег поранено. Медики надають всю можливу допомогу. Також серйозно пошкоджено обладнання станції", – повідомив ДТЕК у Telegram.

Повідомляється, що енергетики в ці хвилини працюють над ліквідацією наслідків атаки.

ДТЕК нагадав, що це вже сьома масована атака на теплоелектростанції компанії за останні 3 місяці.

"З початку повномасштабного вторгнення теплоелектростанції ДТЕК Енерго були обстріляні понад 180 разів. За цей період від обстрілів на станціях 53 працівника було поранено, 3 енергетиків загинули", − йдеться в повідомленні.

Ворожа атака БпЛА та ракетами на Україну

У ніч на 20 червня в Києві і низці інших регіонів України було оголошено повітряну тривогу через загрозу пусків ракет та ударних БпЛА.

У Києві та області по ворожих дронах працювали засоби Протиповітряної оборони. За інформацією КМВА, усі ворожі ударні дрони були знищені на підступах до столиці. Наразі у Києві не зафіксовано ані руйнувань, ані потерпілих.

Повітряні Сили повідомляли про ракету курсом на Дніпро/Запоріжжя. Після цього вибух пролунав у Запорізькій області. Також два вибухи чули у Дніпрі.Вибухи чули близько 3:30.

Загалом у ніч на 20 червня ворог завдав удару по Україні, застосувавши 9 ракет різних типів та 27 ударних БпЛА. Протиповітряна оборона збила 5 ракет й 27 "Шахедів".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: