fbpx
Сьогодні
19:39 20 Чер 2024

США постачатимуть Україні в пріоритетному порядку ракети до Patriot і NASAMS, - Кірбі

Радник Білого дому з питань національної безпеки Джон Кірбі підтвердив, що адміністрація президента США ухвалила рішення передусім відправляти ракети для ППО до України, а не до інших союзників.

Про це він сказав журналістам, цитує Independent, пише Рубрика.

«Уряд Сполучених Штатів ухвалив важке, але необхідне рішення: змінити пріоритети найближчих запланованих постачань, зокрема ракет Patriot і NASAMS, щоб відправити в Україну замість [інших союзників]», — сказав Кірбі.

Це, за його словами, призведе до того, що Україна отримає більше необхідної зброї протягом наступних кількох тижнів. Водночас у Білому домі кажуть, що докладуть зусиль, щоб мінімізувати збої в оборонних потребах інших союзників.

Кірбі пояснив, що інші країни все одно отримають ракети, які вони замовили, однак терміни доставлення займуть більше часу. Радник Байдена додав, що США «твердо вірять, що зараз це найкращий курс дій для підтримки України».

Раніше видання FT писало, що США призупиняють постачання ракет-перехоплювачів Patriot іншим країнам, щоб вони могли пришвидшити замовлення України на посилення протиповітряної оборони проти атак Росії.

Як відзначило видання, високопоставлений чиновник Білого дому заявив, що США "змінять послідовність поставок" систем протиповітряної оборони, включно з Patriot, і "таким чином озброєння, які зараз сходять з виробничої лінії, буде надане Україні".

За даними FT, Вашингтон поінформував усі інші країни в приватному порядку.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: