fbpx
Сьогодні
15:12 20 Чер 2024

В Україні оголосили грант для підприємців, які створять робочі місця для жінок, постраждалих від домашнього насильства

English version here

Фото: Головне управління ДПС у Тернопільській області

У місті Добропілля Донецької області оголосили конкурс грантів на підтримку створення нових робочих місць для жінок, які постраждали від домашнього та гендерно-зумовленого насильства.

Про це повідомляє "Гурт", пише Рубрика.

Яке рішення?

Як повідомляють, завдання конкурсу полягає у підтримці бізнесів та створення нових робочих місць для жінок, котрі постраждали від домашнього або гендерно зумовленого насильства або знаходяться в зоні ризику.

Організатори зазначили, що загальний бюджет гранту – до 120 000 грн. Очікують, що в рамках конкурсу може бути підтримано до 5 проєктів з міста, яке вказано вище.

Як це працює?

Повідомляють, що в рамках гранту обов'язковою умовою є проведення навчальних програм для мінімум 14 жінок, котрі постраждали від насильства або знаходяться і складних життєвих обставинах з метою опанування нової професії та подальшого стажування на підприємстві. Деякі жінки будуть працевлаштовані.

Хто може брати участь

Бізнеси (юридичні особи), які зацікавлені у подальшому розвитку і створенні нових робочих місць для жінок, котрі постраждали від домашнього / гендерно зумовленого насильства або знаходяться в зоні ризику.

У конкурсі можуть брати участь підприємства з м. Добропілля Донецької області.

Перевага буде надана заявкам, які продемонструють:

  • реалістичний план щодо проходження стажування (набуття нових навичок жінками),
  • обґрунтування розвитку власного бізнесу через створення робочих місць для жінок, котрі постраждали від домашнього та гендерно-зумовленого насильства або знаходяться в зоні ризику.

Також перевага в конкурсі надаватиметься підприємствам, які підтримують ініціативи з протидії домашньому або гендерно-зумовленому насильству та підтримують принципи сталого розвитку.

Реєстрація за посиланням до 24 червня. Більше інформації про грант тут.

Нагадаємо, що у Голосіївському районі столиці створять вже третій денний центр соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього та гендерно-зумовленого насильства.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: