fbpx
Сьогодні
12:25 20 Чер 2024

Посли ЄС погодили 14-й пакет санкцій проти росії

English version here

Фото: З відкритих джерел

Посли країн Європейського союзу погодили 14-й пакет санкцій проти російської федерації.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на повідомлення головування Бельгії в ЄС у Twitter.

"Посли країн ЄС щойно узгодили потужний і суттєвий 14-й пакет санкцій у відповідь на російську агресію проти України", – йдеться в повідомленні.

При цьому наголошується, що новий пакет передбачає нові цілеспрямовані заходи та максимально посилює вплив наявних санкцій, закриваючи лазівки.

Як повідомлялося, посадовці із 27 країн ЄС обговорювали новий пакет санкцій понад місяць. Нові заходи включають заборону на перевалку російського скрапленого газу (СПГ) та план покласти відповідальність на операторів ЄС за порушення санкцій дочірніми компаніями та партнерами у третіх країнах.

Reuters із посиланням на дипломатів ЄС писало, що Німеччина нібито блокувала пакет, попри те, що пункт, який Берлін вважав проблематичним, було скасовано.

Нагадаємо Сполучені Штати 12 червня запровадили понад 300 нових санкцій проти понад 300 фізичних та юридичних осіб у Росії та у країнах Азії, Близького Сходу, Європи, Африки та Карибського басейну.

Після накладення американських санкцій Московська біржа оголосила про припинення торгів доларом і євро з 13 червня та зупинку всіх торгів інструментами з розрахунками в доларах і євро.

Санкції ЄС проти рф

Від початку масштабного вторгнення в Україну Євросоюз запровадив уже 13 пакетів санкцій, спрямованих на ослаблення російської економіки і військових можливостей. Робота над 14-м пакетом санкцій у самому розпалі, і в нього, як очікується, увійдуть нові обмеження проти 21 російської компанії.

Як повідомлялося, останній на сьогодні 13-й пакет санкцій Рада ЄС схвалила у лютому напередодні річниці повномасштабного вторгненя РФ.

Він передбачав обмеження проти 106 людей та 88 юридичних осіб, "відповідальних за підрив чи загрозу територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України".

Пріоритетними для цих санкцій були військова та оборонна галузі росії та причетні до постачання туди ракет від КНДР, а також відповідальні за депортацію та військове "перевиховання" українських дітей.

Також Сполучені Штати Америки 23 лютого запровадили масштабний пакет санкцій проти росії за її військову агресію в Україні. Під обмеження потрапили сотні юридичних осіб.

Окрім того, Канада ввела нові санкції проти російської федерації. Під обмеження потрапила низка оборонних заводів, морський порт і помічник президента рф володимира путіна.

Влада Швейцарії оголосила про приєднання до 13-го пакета санкцій Євросоюзу щодо росії, схваливши як розширення санкційного списку, так і передбачені ним обмежувальні торговельні заходи.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: