fbpx
Сьогодні
11:38 20 Чер 2024

На Луганщині російська армія вдарила з реактивної артилерії по Невському

Ворожі війська завдали удар з реактивної артилерії по Невському Луганської області.

Про це ідеться у повідомленні на сторінці у Фейсбуці обласної державної адміністрації, передає Рубрика.

"109 разів росіяни били по наших селах уздовж лінії бойового зіткнення. Зокрема зафіксовано 62 мінометні обстріли та 46 артилерійських. Вони поцілили по Стельмахівці, Макіївці, Куземівці, Невському. По останньому населеному пунтку завдано удар з реактивної системи залпового вогню", – поінформував начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

26 разів росіяни намагалися атакувати на Лиманському та Куп'янському напрямках минулої доби, зокрема поблизу Стельмахівки, Макіївки, Греківки, Невського та у Серебрянському лісі.

За попередньою інформацією, втрати ворога на Лиманській ділянці фронту склали:

  • 88 осіб,
  • дві бойові броньовані машини,
  • 75 БПЛА і два автомобілі.

Як зазначає обладміністрація, в Україні хворі на діабет отримують необхідні ліки та засоби за державною програмою, а в так званій "ЛНР" судяться за ці препарати.

Так, в Антрацитівському районі батьки сімох дітей з інвалідністю, які потребують постійного використання спеціальних виробів медичного призначення, лише за спрямованою на "мінздрав ЛНР" судовою вимогою одержали тест-смужки для вимірювання рівня глюкози у крові.

"Низькі якість і темпи відбудови росіянами Сєвєродонецька вже давно не влаштовують містян, що там залишилися. Чому тільки показово і лише обрані будинки? Чому без спроб покращити інфраструктуру та відновити промисловість? Відповідь на поверхні – Пермський край займає четверте місце серед 89 регіонів РФ за кількістю аварійного житла. Площа такого житла у краї складає 1,4 млн кв. м. Не відновлюють, бо не вміють", – підкреслили в ОДА.

Зазначимо, 18 червня армія РФ обстріляла прифронтове Невське з реактивної системи залпового вогню "Град".

Нагадаємо, раніше Рубрика повідомляла, що на тимчасово окупованій території Луганщини, яку росіяни захопили у 2022 році, склалася критична ситуація з ліками. Там немає централізованої доставки медикаментів, тож місцеві жителі шукають медичні препарати через оголошення на під'їздах.

едицину та фармацевтику на окупованих територіях росіяни знищили ще на початку 2022 року. Тоді окупанти роздавали людям ліки, лише коли це приїжджали знімати пропагандистські ЗМІ.

"Зараз агресор нічого не відбудовує, а ситуація з постачанням ліків стала ще більш важкою, тому що у людей за цей час, звісно, стало менше грошей. Пенсіонери вже не мають змоги оплачувати доставки тих препаратів, які потрібні", – каже Лисогор.

За його словами, Інтернету та зв'язку у більшості населених пунктів немає.

Тому в тимчасово окупованому Рубіжному люди, які не можуть знайти необхідні ліки, клеять на під'їздах оголошення про те, що комусь з мешканців потрібні певні медикаменти.

У Луганській ОДА також розповідали, що у 2023 році в "ЛНР" не використали 99% коштів, які мали спрямувати на ліки, передбачені програмою реімбурсації. Їх люди мали отримати за пільговими рецептами, зокрема, безкоштовно.

Нагадаємо, у лютому онлайн-видання Східний Варіант запустило  "гарячу лінію" для мешканців прифронтових і тимчасово окупованих територій Донеччини та Луганщини, яка називається "HelpPrint". 

Ця ініціатива має на меті надати можливість для безпечного обміну інформацією та розповіді особистих історій чи проблемних ситуацій, що відбуваються на територіях, де обмежений доступ українських журналістів.

За 2 місяці функціонування "гарячої лінії" команда Східного Варіанта отримала 52 звернення від українців, які проживають на тимчасово окупованих чи прифронтових територій. Координатор опрацював запити та надав запитувачам контакти організацій, що зможуть посприяти вирішенню питань.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: