fbpx
Сьогодні
11:59 20 Чер 2024

Міноборони запустило чат-бот "Армія+": у чому рішення

Фото: Depositphotos

Міністерство оборони України запустило чатбот "Армія+". Це консультант для військовозобов'язаних, військових та їхніх родин.

Про це в Міноборони повідомили 20 червня, передає Рубрика.

У чому проблема?

Раніше Рубрика повідомляла, що попри технічні збої у застосунку "Резерв+" військовозобов'язані українці завантажили та уточнили свої дані.

Однак у Міністерстві оборони звернулися до чинних військовослужбовців та закликали їх не "експериментуватий закликали не завантажувати застосунок "Резерв+".

"Бо вони перевантажують систему. Дуже багато військовослужбовців вирішили, що їх це теж стосується. Навіть деякі комбати (до нас доходила інформація) в наказовому порядку сказали, щоб всі встановили "Резерв+", були певні проблеми через це.

Але для військовослужбовців скоро запуститься застосунок Армія+, де будуть ті опції, які потрібні чинним військовослужбовцям. Це стосується і документообігу, зараз це пропрацьовується", – розповів Лазуткін.

Речник Міноборони додав, що технічна команда передусім працює над тим, аби прибрати ті проблемні моменти, які виникають з "Резерв+".

Яке рішення?

Тому 20 червня Міністерство оборони повідомило про запуск чат-бота "Армія+", куди по консультацію можуть звертатися військовозобовʼязані, військові та їхні родини.

Фото:Минобороны/Телеграм

Як це працює?

Чат-бот доступний в Telegram і пропонує оперативні відповіді на широкий спектр запитань.

Щоб отримати необхідну інформацію або консультацію, достатньо перейти за посиланням та вибрати відповідну категорію запитань.

Цивільні, наприклад, можуть отримати консультацію щодо:

  • бронювання,
  • відстрочки,
  • військового обліку,
  • рекрутингу,
  • альтернативної служби,
  • ВЛК та багатьох інших питань.

Для військових пропонують відповіді щодо:

  • грошового забезпечення,
  • статусу УБД,
  • протезування,
  • пільг тощо.

Для членів родин військових — щодо права на освіту, пільг, виплат тощо.

"Не зволікайте, приєднуйтеся до чат-бота "Армія+" і отримуйте необхідну допомогу вже сьогодні!" — закликають в Міноборони.

Що відомо про застосунок "Резерв+"

Міністерство оборони для військовозобов'язаних, призовників та резервістів запустило мобільний застосунок "Резерв+", де можна буде оновити свої дані.

Платформа запрацювала з 18 травня  у день набуття чинності оновленого закону про мобілізацію, згідно з яким, всі чоловіки віком 18-60 років протягом 60 днів (до 16 липня включно) повинні оновити свої облікові дані.

З 18 червня у застосунку "Резерв+" також з'явиться QR-код, відсканувавши який відповідні представники влади зможуть миттєво отримати інформацію про ваш статус як військовозобовʼязаного, призовника або резервіста.

Повноцінна версія "Резерв+" зʼявиться вже влітку. Тоді й у додатку буде електронний військовий квиток.

Окрім того, в Україні планують додати функцію електронних направлень на військово-лікарську комісію для військовозобов'язаних через додаток Резерв+.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: