fbpx
Сьогодні
22:54 19 Чер 2024

Українці можуть пред’являти на кордоні електронний військово-обліковий документ у "Резерв+", – ДПСУ

Фото: УНІАН

Електронний військово-обліковий документ у мобільному додатку "Резерв+", який з'явився у застосунку напередодні, 18 червня, є чинним військово-обліковим документом для пред'явлення на кордоні.

Про це заявив речник Державної прикордонної служби, пише Рубрика, посилаючись на Суспільне.

"Міністерством оборони анонсовано можливість оформлення військово-облікового документу в електронній формі з використанням мобільного додатку. У зв'язку з цим Державна прикордонна служба України зазначає, що в пунктах пропуску на кордоні заходи прикордонного контролю відбуватимуться як і раніше з дотриманням норм чинного законодавства", — йдеться у коментарі.

Демченко зазначив, що рішення щодо пропуску громадян прийматимуться на основі наявності всіх необхідних умов пропуску та інформації, яка дає підстави для перетину кордону.

"Зокрема, це стосується й наявності в військово-облікових документах в паперовій чи електронній формі інформації з зазначенням підстав про звільнення від мобілізації, або виключення з військового обліку за станом здоров'я", — зазначили в ДПСУ.

Там нагадали, що з 18 травня це є додатковою умовою перетину кордону окремих категорій громадян.

Окрім цього, для забезпечення перевірки та організації належного процесу в пунктах пропуску, унеможливлення використання підробних документів прикордонники, у разі необхідності, здійснюють перевірку інформації з військово-облікових документів через систему "Оберіг".

Водночас прикордонники радять громадянам уважно перевіряти інформацію у своїх військово-облікових документах, зокрема і в електронній формі, яка дає право на перетин державного кордону. У разі недостатньої інформації, яка є підставою для пропуску, людині може бути відмовлено в перетині кордону.

Що відомо про мобільний застосунок "Резерв+"

Нагадаємо, що Міністерство оборони для військовозобов'язаних, призовників та резервістів запустило мобільний застосунок "Резерв+", де можна буде оновити свої дані.

Платформа запрацювала з 18 травня  у день набуття чинності оновленого закону про мобілізацію, згідно з яким, всі чоловіки віком 18-60 років протягом 60 днів (до 16 липня включно) повинні оновити свої облікові дані.

"Резерв+" надає можливість оперативного оновити дані та доступ до інформації у реєстрі "Оберіг". Після оновлення даних у застосунку можна буде побачити інформацію з реєстру щодо себе.

З 18 червня у застосунку "Резерв+" також з'явився QR-код, відсканувавши який відповідні представники влади зможуть миттєво отримати інформацію про ваш статус як військовозобовʼязаного, призовника або резервіста.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: