fbpx
Сьогодні
18:48 19 Чер 2024

У Болгарії затримали чоловіка з українським паспортом: він стежив за ТЕС за допомогою дронів

Фото: bntnews.bg

Болгарські правоохоронці затримали чоловіка з паспортом громадянина України, який шпигував за територією теплоелектростанції «Маріца Схід 2». Зараз перевіряють, чи справді він був українцем, чи підробив документи.

Про це пишуть суспільний мовник БНТ та BTV із посиланням на заступника міського прокурора Софії Христо Крастева, повідомляє Рубрика.

Під час обшуку в чоловіка виявили дрони, мобільні телефони, фотоапарати, SIM-карти та карти пам'яті. Наразі з'ясовують, чи фотографував він стратегічний об'єкт і чи є на його пристроях відомості, що становлять державну таємницю. Також правоохоронці з'ясовують, чи вперше підозрюваний проник на територію ТЕС.

Його затримали на 72 години за обвинуваченням у збиранні відомостей, що становлять державну таємницю, з метою передачі їх іноземній державі. За словами Крастева, згодом подадуть клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді постійного тримання під вартою.

Сам затриманий уже дав свідчення, розповівши, коли та звідки він в'їхав на територію Болгарії, що робив та з ким зустрічався. Його слова зараз перевіряють.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: