fbpx
Сьогодні
14:20 19 Чер 2024

Ще одна країна приєдналася до комюніке саміту миру 

Фото: flickr.com

Президент Володимир Зеленський заявив, що Держава Антигуа і Барбуда долучилася до підсумкового комюніке саміту миру, хоча представники країни не брали участі в зустрічі у Швейцарії.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на повідомлення глави держави у Twitter.

"Я вдячний Антигуа і Барбуді за приєднання до комюніке Глобального саміту миру. Це перша країна, яка не була представлена на саміті, але згодом приєдналася до підсумкового документа", – заявив він.

Зеленський наголосив:

"Долучення ще однієї країни до комюніке "свідчить про те, що нашу формулу миру та наше бачення справедливого й міцного миру поділяють усі континенти та регіони світу – від Європи до Карибського басейну. І ця коаліція тільки зростатиме".

Водночас президент додав, що справді стабільний мир – це світ справжньої рівності, де всі нації мають право голосу і можуть продемонструвати своє лідерство.

"Саме тому ми створили формат саміту миру, який продовжимо розвивати, залучаючи нових учасників і ретельно працюючи над наближенням миру", – наголосив він.

Саміт миру у Швейцарії

15 та 16 червня у Швейцарії відбувся саміт миру України. У ньому взяли участь представники 100 країн та міжнародних організацій.

Попри заяви ЗМІ, учасники саміт миру ухвалили спільну декларацію. Як відомо, її підписали 78 держав та чотири організації, в якій окреслили три головні моменти, пов'язані з атомною, продовольчою та гуманітарною безпекою.

Зазначимо, що підсумковий документ підписали 80 держав та 4 організації, але пізніше дві країни відкликали свої підписи. А згодом і Руанда стала третьою країною, яка поставила свій підпис під спільним комюніке Глобального саміту миру, а потім відкликала його.

Серед тих, хто не підписав комюніке – Саудівська Аравія, Таїланд, Індія, Мексика, ПАР, Бразилія та Об'єднані Арабські Емірати, Ірак, Йорданія.

Як пояснив глава МЗС України Дмитро Кулеба, документ буде відкритим. Тобто навіть після завершення саміту країни зможуть підписати декларацію. Напрацьовані результати Саміту миру також передадуть представниками Російської Федерації.

Президент Володимир Зеленський вже анонсував другий саміт миру: "Україна не має часу для довготривалої роботи над тим, як прийти до миру у війни з росією, треба діяти швидко". 

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: