fbpx
Сьогодні
13:13 19 Чер 2024

Путін та Кім Чен Ин підписали угоду про всеохопне стратегічне партнерство, яке включає взаємну військову допомогу в разі агресії

Володимир путін під час зустрічі з Кім Чен Ином у Пхеньяні, 19 червня 2024 року. Фото: Gavriil Grigorov / Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

19 червня диктатор російської федерації володимир путін та лідер Північної Кореї Кім Чен Ин підписали договір про всеохопне стратегічне партнерство. Він передбачає взаємну військову допомогу в разі агресії проти Пхеньяна або москви.

Про це пишуть російські пропагандистські агентства ТАСС і "РИА Новости".

На тлі підписання угоди путін заявив, що рф не виключає для себе розвитку військово-технічного співробітництва з КНДР.

Водночас Кім Чен Ин сказав, що договір "має миролюбний та оборонний характер", який, мовляв, стане "рушійною силою" для створення "нового багатополярного світу".

Детальний зміст підписаного документа наразі невідомий.

Що відомо про приїзд путіна до КНДР

Нагадаємо, що 19 червня, за місцевим часом російський лідер володимир путін  прибув до Північної Кореї. Це його перший візит в КНДР за 24 роки.

Reuters пише, що напередодні візиту путін видав президентський указ, у якому говорилося, що москва прагне підписати "договір про всеосяжне стратегічне партнерство" з Північною Кореєю.

Особливу увагу дві сторони планують приділити співпраці в економічному секторі, зокрема, узгодженню системи торгівлі та розрахунків між ними, оскільки їх угоди щодо зброї та військова взаємодія є порушенням резолюцій Ради Безпеки ООН, які забороняють ядерну та ракетну програми Пхеньяна.

Самопроголошений президент російської федерації володимир путін провів зустріч з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином у столиці КНДР Пхеньяні.

Обидва лідери провели зустріч на площі Кім Ір Сена у Пхеньяні. Кім Чен Ин висловив свою "повну підтримку" росії у її війні проти України. Своєю чергою путін висловив захоплення тим, "як перетворився Пхеньян за останні 24 роки".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: