fbpx
Сьогодні
12:22 19 Чер 2024

Правоохоронці ідентифікували окупантів, які причетні до обезголовлення військовослужбовця ЗСУ

Фото: З відкритих джерел

Правоохоронці встановили особу українського оборонця, якого жорстоко вбили на фронті. Також ідентифікували росіян, які відповідальні за обезголовлення воїна ЗСУ.

Про це пише Рубрика, посилаючись на соцмережу Х генерального прокурора України Андрія Костіна.

"Щодо розслідування жорстокого вбивства захисника України на Донеччині, про яке стало відомо вчора. Встановлено особу загиблого. Наразі ми не можемо назвати його імені, адже тривають процедури для остаточного підтвердження його даних", – зазначив Костін.

Він також повідомив, що українські правоохоронці ідентифікували російських командирів, потенційно відповідальних за обезголовлення українського захисника. Інформація ще перевіряється.

Генпрокурор України також наголосив, що факт жорсткого вбивства воїна є ще одним підтвердженням, що повна зневага до міжнародного права та загальнолюдської моралі – це державна політика росії.

"Кожен світовий лідер, який тисне руку Путіну, повинен усвідомлювати, що тисне руку особі, яка толерує варварські вбивства", – додав Костін.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що російські командири віддали наказ не брати в полон українських військовослужбовців, а натомість обезголовлювати їх.

Так, 17 червня українські військові отримали інформацію про те, що військові одного з підрозділів рф у Волноваському районі Донеччини віддали наказ підлеглим не захоплювати в полон військовослужбовців Збройних сил України та стинати їм голови.

Під час проведення аеророзвідки українські військові виявили пошкоджений броньований автомобіль Сил оборони. На його капоті лежала відрізана голова українського бійця.

В ОГП також наголосили, що такі дії є грубим порушенням статей Женевської конвенції про поводження з військовополоненими та Додаткового протоколу до Женевських конвенцій, що стосується захисту жертв міжнародних збройних конфліктів.

Нагадаємо, від березня 2022 року стало відомо про 54 випадки страт українських військовополонених з боку російських окупантів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: