fbpx
Сьогодні
11:49 19 Чер 2024

Обладнання для F-16: Данія оголосила про надання Україні нового пакету військової допомоги

English version here

Україна отримає 19 пакет військової допомоги від Данії, в якому, зокрема, буде додаткове обладнання для винищувачів F-16.

Про це повідомили в міністерстві оборони Данії, пише Рубрика.

Як зазначають, пакет передбачає підтримку української оборонної промисловості.

"Україна все ще потребує значної військової підтримки через російську агресію проти країни, що триває. У такий спосіб, завдяки останньому пакету пожертв ми надаємо якомога більшу підтримку для забезпечення потреб України на полі бою тут і зараз", підкреслив міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен.

У відомстві також додають, що цей пакет передбачає укладення низки угод з союзниками щодо закупівель і пожертвувань з боку оборонної промисловості членів НАТО, зокрема, обладнання для переданих Данією винищувачів F-16.

Окрім того, пакет допомоги дасть можливість використати 160 млн євро на військову допомогу Україні. Очікують, що пакет буде запущений вже цього літа.

Що відомо про винищувачі F-16 для України

У кінці березня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна має отримати західні винищувачі F-16, згідно з раніше встановленими планами та графіками.

Нагадаємо, що навчені фахівці з обслуговування F-16 вже почали повертатися в Україну. Це підтвердили офіційно в Повітряних силах ЗСУ.

Також повідомлялось, що перша група українських льотчиків вже завершила навчання на бойових літаках F-16 на військовій базі в Аризоні, що в Сполучених Штатах Америки.

Також в Україну вже прибув перший іноземний інструктор з оперативного використання бойових літаків F-16, які незабаром мають передати країни-партнери. Це перший офіцер льотного складу Військово-повітряних сил Греції.

Відзначимо, що коаліція винищувачів передасть Україні "значну кількість" бойових літаків F-16. Вони будуть оснащені найновішим озброєнням та зможуть бити за лінією фронту.

Проте за словами президента Володимира Зеленського, Україна потребує щонайменше 120-130 винищувачів F-16. Це дозволить повністю контролювати небо.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: