fbpx
Сьогодні
13:58 19 Чер 2024

Міністр оборони Британії вважає, що "химерні" сцени візиту путіна в КНДР є попередженням

Фото: EPA-EFE/ANDY RAIN

Візит до Корейської Народно-Демократичної Республіки очільника кремля владіміра путіна із його химерними сценами слід сприймати як попередження.

Так вважає глава Міноборони Британії Грант Шаппс, написавши про це у соцмережі Х (Twitter).

Як зазначив очільник британського оборонного відомства, сцени з візиту путіна до Північної Кореї є "химерними" та застеріг, що їх слід сприймати як попередження.

"Нова вісь тиранії працює над тим, щоб підірвати наші свободи. Лише зміцнивши наші Збройні сили, ми зможемо їх стримати", – зауважив міністр.

Що відомо про приїзд путіна до КНДР

Нагадаємо, що 19 червня, за місцевим часом російський лідер володимир путін  прибув до Північної Кореї. Це його перший візит в КНДР за 24 роки.

Reuters пише, що напередодні візиту путін видав президентський указ, у якому говорилося, що москва прагне підписати "договір про всеосяжне стратегічне партнерство" з Північною Кореєю.

Особливу увагу дві сторони планують приділити співпраці в економічному секторі, зокрема, узгодженню системи торгівлі та розрахунків між ними, оскільки їх угоди щодо зброї та військова взаємодія є порушенням резолюцій Ради Безпеки ООН, які забороняють ядерну та ракетну програми Пхеньяна.

Самопроголошений президент російської федерації володимир путін провів зустріч з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином у столиці КНДР Пхеньяні.

Обидва лідери провели зустріч на площі Кім Ір Сена у Пхеньяні.

Путін відвідав розкішну церемонію зустрічі на головній площі міста, де вони з Кімом відсалютували почесній варті та пройшли по червоній доріжці.

Площа була заповнена тисячами глядачів, у тому числі дітьми з повітряними кульками та людьми у ​​футболках з червоним, білим і синім кольорами російського та північнокорейського прапорів.

Кім Чен Ин висловив свою "повну підтримку" росії у її війні проти України. Своєю чергою путін висловив захоплення тим, "як перетворився Пхеньян за останні 24 роки".

Згодом путін та Кім Чен Ин підписали договір про всеохопне стратегічне партнерство. Він передбачає взаємну військову допомогу в разі агресії проти Пхеньяна або москви.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: