fbpx
Сьогодні
Відео 19:43 19 Чер 2024

Готуємо рішення, які зроблять більш надійним проходження опалювального сезону, – Зеленський

Фото: Офіс Президента

Президент України Володимир Зеленський провів нараду з урядовцями, із командою ОП та секретарем РНБО щодо ситуації з енергетикою.

Про це Зеленський заявив під час вечірнього звернення до українців, повідомляє Рубрика.

Глава української держави повідомив, що сьогодні є ще два приєднання до комюніке Саміту миру. Збільшилося представництво Американського континенту, зокрема Латинської Америки. Вже офіційно – Організація американських держав, що об'єднує країни обох Америк, Північної та Південної. А також острівна держава Антигуа і Барбуда.

"Увесь світ ми сприймаємо як рівних, і в цьому – наша ідеологічна відмінність від росії у міжнародних відносинах. Ми поважаємо кожну націю та розраховуємо на кожен голос у співпраці між народами. Саме так побудований Статут ООН – щоб усі держави мали значення. Путін же хоче, щоб значення мав тільки він або ще той, кого він сам визначить. Це у Росії типово колоніальний погляд на світ, який ми разом з усіма партнерами маємо зламати. І формат Саміту миру, формат нашого комюніке, формат подальшої підготовчої роботи до другого Саміту забезпечить саме справедливе ставлення до кожної нації, до кожної держави і, звичайно, до України. Я дякую всім, хто допомагає", – наголосив Президент.

Він підкреслив, що наша команда працює над тим, щоб було ще більше приєднань і щоб ми отримали максимально активну роботу груп щодо пунктів Формули миру. І серед перших таких груп плануємо запустити групу щодо енергетики – ми маємо повернути реальну енергетичну безпеку в усіх її аспектах та подолати російське ставлення до енергії, до енергоресурсів як до зброї. Це стосується також і захисту від російського енерготерору. Світ і в цьому здатен допомогти. Вже на липень ми готуємо перші кроки саме в цьому напрямі.

Також сьогодні Зеленський провів нараду з урядовцями, із командою Офісу та секретарем РНБО щодо ситуації з енергетикою зараз.

"Ми готуємо рішення, які зроблять більш надійним проходження опалювального сезону та дадуть людям більше можливостей пройти і зараз цей надзвичайно складний період з погляду енергетики, дефіцитів і відключень. Я доручив представити всі деталі того, що держава може зробити, і деталі того, на які конкретні напрями щодо енергетики треба й надалі мобілізовувати партнерів", – зазначив Зеленський.

Сьогодні Президент зустрівся з маршалком польського Сейму, і однією з ключових тем нашої розмови був якраз захист України – наших людей, нашої енергетики від російських терористичних ударів. У ході зустрічі обговорили ключові потреби – те, що необхідно вже зараз і чим Польща може допомогти. Обговорили, звичайно, й увесь двосторонній порядок денний наших країн, а також дипломатичні заходи, які нас усіх у регіоні можуть посилити.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: