fbpx
Сьогодні
09:55 19 Чер 2024

Американська компанія Northrop вироблятиме боєприпаси середнього калібру в Україні

English version here

Фото: з сайту Укрінформу

Американська військово-промислова компанія Northrop Grumman Corporation має намір виробляти в Україні боєприпаси середнього калібру.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Breaking Defense.

За словами представника компанії у розмові з журналістами, це відбуватиметься в рамках угоди про спільне виробництво Northrop, що стало першою публічно визнаною угодою між міністром оборони США та українським урядом.

"Ми, як ви знаєте, працювали в Україні над виробництвом боєприпасів середнього калібру. Це наш перший проект, який оплачується "українськими доларами". Ми плануємо розширити це на боєприпаси для танків, 155 мм, і інші, оскільки знаходимо інноваційні процеси", – сказав директор з міжнародного бізнесу сектору оборонних систем Northrop Дейв Бартелл.

Головний заступник помічника секретаря Державного департаменту США з військово-політичних питань Стенлі Браун на виставці озброєнь Eurosatory в Парижі підтвердив такі плани.

Під час виступу він відзначив нову програму Державного департаменту США з розвитку оборонних підприємств в Україні, яка інвестує 2 мільярди доларів у оборонно-промислову базу країни, та може відкрити двері для американсько-українського спільного виробництва.

Довідка

Американська військово-промислова компанія Northrop Grumman Corporation вважається однією з найбільших у світі виробників зброї та постачальників військових технологій.

Аерокосмічне підприємство працює в галузі електроніки та інформаційних технологій, а також у суднобудуванні й авіакосмічній галузі.

Що відомо про інші спільні виробництва зброї з іншими країнами

Варто додати, що Україна та Бельгія планують створити спільне виробництво озброєння.

Окрім того, німецький виробник зброї Rheinmetall планує створити в Україні щонайменше чотири заводи, про що повідомив керівник Rheinmetall під час презентації результатів роботи компанії за 2023 рік.

Раніше повідомлялось, що німецький концерн Rheinmetall веде перемовини про будівництво танкового заводу в Україні.

Ще раніше повідомляли, що ДК "Укроборонпром" разом з польською компанією Polska Grupa Zbrojeniowa будуть разом виробляти танкові снаряди калібру 125 мм. Відповідну домовленість Україна та Польща підписали 5 квітня цього року.

До того ж Україна разом з однією з країн НАТО почала виробляти 122-мм артилерійські снаряди. Першу партію боєприпасів вже відправили на фронт.

Також АТ "Українська оборонна промисловість" підписало меморандум про співпрацю з провідною німецькою компанією Dynamit Nobel Defence.

Окрім того, акціонерне товариство "Українська оборонна промисловість" підписало Меморандум про наміри створити спільне підприємство з Amentum Services Сполучених Штатів Америки.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: