fbpx
Сьогодні
11:40 18 Чер 2024

Знай наших: баскетболіст Святослав Михайлюк став другим українцем в історії, який виборов чемпіонство НБА

English version here

Фото: Associated Press

Український баскетболіст Святослав Михайлюк став чемпіоном Національної баскетбольної асоціації у складі американської команди "Бостон Селтікс". До цього, понад 20 років тому, лише один українець був чемпіоном НБА.

Про таке повідомляє Федерація баскетболу України, передає Рубрика.

У ніч проти 18 червня відбувся п'ятий матч фінальної серії плейоф, у якому команда 27-річного українця на власному майданчику перемогла "Даллас Маверікс" з рахунком 106:88 (28:18, 39:28, 19:21, 20:21).

Так, за підсумками фінальної серії сезону "Бостон Селтікс" обіграли "Даллас Маверікс" з рахунком 4:1.

Для "Бостона" — це перший чемпіонський титул за 16 років. Тепер клуб вважається найуспішнішим в НБА з 18 чемпіонствами.

Водночас для Михайлюка — це перше чемпіонство в кар'єрі. Він став другим українцем за всю історію, кому вдалося перемогти в сезоні НБА.

Першим був Станіслав Медведенко, який у складі "Лос-Анджелес Лейкерс" ставав чемпіоном двічі — у 2001 та 2002 роках.

У фінальній серії сезону НБА Михайлюк з'являвся на майданчику у трьох матчах. Сумарно зіграв майже 15 хвилин, за які набрав 5 очок та відзначився двома асистами, передає "Суспільне Спорт".

Упродовж сезону Святослав був гравцем глибокої ротації "Бостона":

  • провів 42 матчі за команду,
  • розпочинав у старті гру двічі,
  • у середньому проводив 10 хвилин у поєдинку та набирав 4 очки за матч.

Нагадаємо, минулого сезону чемпіоном НБА вперше в історії став "Денвер Наггетс", обігравши у фінальній серії плейоф "Маямі Гіт" (4:1).

Святослав Михайлюк у 2023 році

Сезон 2022/23 Михайлюк розпочав у складі "Нью-Йорка", а завершив – у майці "Шарлотта". Там українець демонстрував непогану гру зі середніми цифрами 10.6 очок, 2.4 підбирання, 2.7 передачі та 0.7 перехоплень за 22.5 хвилини на паркеті.

З "Бостоном" Михайлюк підписав негарантований контракт у вересні. Угода розрахована на 1 рік. Заради виступів за океаном українець відмовився від пропозиції афінського "Панатінаїкоса". Перед стартом сезону договір став постійним, а зарплата Михайлюка зросла 1,17 млн доларів.

У передсезонних матчах Михайлюк непогано себе проявив. Універсал виходив на паркет у трьох поєдинках "Селтікс". Найрезультативніший матч він зіграв проти "Філадельфії" – 15 очок, 6 підбирань і 2 асисти за майже 19 хвилин у грі.

Раніше Рубрика повідомляла, що другим українцем в історії, який пройшов у фінал Національної баскетбольної ліги, став захисник Бостона Святослав Михайлюк.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: