Новини

Зеленський: Ми бачимо, як рішучість світу відкриває нові перспективи для відновлення нашої безпеки

Рішучість світу відкриває нові перспективи для відновлення нашої безпеки.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні, пише Рубрика.

Зеленський передусім відзначив наших воїнів. Усіх, хто все ж таки зміг перегорнути цю сторінку війни – сторінку, яку Путін дуже хотів присвятити своєму наступу і яка стала для росії черговою помилкою.

"Кожен і кожна, хто захищає Харківський напрямок, хто стримує російські штурми на Покровському та інших донецьких напрямках, і по всьому фронту – від Кринків до Вовчанська, і вздовж кордону, зокрема на Сумщині. Саме українська сміливість і стійкість визначають ситуацію – те, що ми можемо, а не те, що Росія хоче чи намагалась. Це ще один вагомий результат України, наших людей у цій війні, і я дякую кожному й кожній, хто справді повно виконує бойові накази, бойові завдання. Дякую всім, хто на собі витягує відбиття російських наступів. Дякую всім, хто допомагав і допомагає", – зазначив глава української держави.

Зеленський підкреслив: ми бачимо, як рішучість світу відкриває нові перспективи для відновлення нашої безпеки. Серед іншого це стосується безпеки Харкова. Знищення поблизу кордону нашими силами, нашими воїнами позицій та пускових установок російських терористів справді має значення.

За словами Президента, він продовжив предметно займатися підготовкою наступних наших зовнішніх кроків, зокрема щодо активності між першим та другим самітами миру. Провів нараду з міжнародниками щодо закріплення відповідальних за регіонами, за частинами світу, щоб залучити ще більше учасників до спільної роботи над пунктами Формули миру. Поступово переходимо і до формування груп, які будуть займатися напрацюванням конкретних кроків для відновлення безпеки.

Так само, як і перший Саміт миру, що відбувся у Швейцарії, групи мають стати максимально інклюзивними – щоб різні країни та лідери могли проявити себе. І, звичайно, продовжуємо працювати над підтримкою комюніке першого Саміту. Я вдячний Його Всесвятості Патріарху Варфоломію за приєднання до комюніке та незмінну підтримку наших мироустановчих зусиль. Будуть і інші такі новини – інші нові приєднання до комюніке. Команда займається цим.

"Зустріч зі Спікеркою литовського Сеймасу – її візит сьогодні в Україну. Ми надзвичайно цінуємо підтримку Литви, наші відносини та й загалом зв'язки України й українців із литовським суспільством, загалом із Балтійським регіоном. Безпека в нас може бути тільки спільною – у наших держав, у наших народів, у нашої незалежності. Дякую за розуміння цього. Гітанасе, дякую тобі! Дякую парламенту Литви, уряду. Усім, чиї серця з нами, з нашими людьми", – підсумував Зеленський.

Свіжі дописи

  • Новини

Суд відправив під варту без права внесення застави охоронця Тищенка, якого підозрюють у нападі на ексвійськового у Дніпрі

Печерський районний суд міста Києва відправив під варту на два місяці без права внесення застави… Читати більше

Wednesday June 26th, 2024
  • Новини

Литва виділятиме щонайменше 0,25% ВВП на підтримку України, – Науседа

Державна рада оборони Литви підтримала рішення щодо виділення щонайменше 0,25% ВВП на підтримку Україні. Про… Читати більше

Wednesday June 26th, 2024
  • Новини

Ще одна країна долучилася до комюніке саміту миру, – Президент

Королівство Тонга приєдналося до комюніке за підсумками саміту миру щодо України. Про це повідомляє Рубрика,… Читати більше

Wednesday June 26th, 2024
  • Новини

Недостовірні дані у звітах на майже 5 млн гривень: НАЗК припинить фінансування партії “Голос”

Національне агентство з питань запобігання корупції виявило низку суттєвих порушень у звітах політичної партії «Голос»… Читати більше

Wednesday June 26th, 2024
  • Новини

ПАРЄ проголосувала за три резолюції щодо України: про спецтрибунал для рф і культурний геноцид

Парламентська асамблея Ради Європи на засіданні 26 червня схвалила три резолюції, пов’язані з Україною –… Читати більше

Wednesday June 26th, 2024
  • Новини

Євро-2024: Збірна України зіграла в нічию з Бельгією та не змогла пробитися до 1/8 фіналу

Збірна України зіграла в нічию з Бельгією у третьому матчі групового етапу Євро-2024. Гра відбулася… Читати більше

Wednesday June 26th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.