Відсьогодні у Резерв+ став доступним QR-код, який замінить військовий квиток

18 червня у застосунку Резерв+ запустили важливе оновлення, там з'явився QR-код: він означає, що електронний військово-обліковий документ отримав таку ж юридичну силу, як і паперовий.

Про це пише Рубрика, посилаючись на дані застосунку "Резерв+", заступницю міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерину Черногоренко у Facebook.

В оприлюдненій заяві додатку мова йде про те, що відтепер військовозобов'язані громадяни можуть не носити із собою паперовий військовий квиток.

"По відчуттях, ніби разом з командою запускаємо майбутнє. Електронний військово-обліковий документ вже доступний в Резерв+. Цифровізація невідворотна", — написала Черногоренко.

Фото: Скриншот

Що відомо про QR-код у Резерв+

Раніше Черногоренко повідомляла, що з 18 червня інформацію з реєстру "Оберіг" має бути прирівняно до електронного військово-облікового документа.

"18 червня QR-код буде повністю доступний у мобільному застосунку. Потрібно буде переуточнити свою інформацію з "Оберега", отримати його вже з QR-кодом і безпосередньо розраховувати на те, що це буде абсолютно рівноцінний електронний військово-обліковий документ. Більше не потрібно буде з собою носити папірці", – пояснювала вона.

В Міноборони також повідомляли, що зчитувати QR-код будуть через застосунок, жодне додаткове обладнання для цього не знадобиться.

Завдяки скануванню цього коду представники влади зможуть миттєво отримати інформацію про статус військовозобов'язаного, призовника або резервіста.

До того ж раніше Кабінет міністрів ухвалив постанову про електронний військовий документ, тож він буде визнаватися всіма органами влади, в тому числі Державною прикордонною службою. Зокрема ДПСУ був направлений лист, що можна буде без закупівлі додаткових рідерів просканувати Резерв+ і отримати дані, що цей військово-обліковий документ вірогідний, легальний і людина може перетинати кордон.

Що відомо про мобільний застосунок "Резерв+"

Нагадаємо, що Міністерство оборони для військовозобов'язаних, призовників та резервістів запустило мобільний застосунок "Резерв+", де можна буде оновити свої дані.

Платформа запрацювала з 18 травня  у день набуття чинності оновленого закону про мобілізацію, згідно з яким, всі чоловіки віком 18-60 років протягом 60 днів (до 16 липня включно) повинні оновити свої облікові дані.

"Резерв+" надає можливість оперативного оновити дані та доступ до інформації у реєстрі "Оберіг". Після оновлення даних у застосунку можна буде побачити інформацію з реєстру щодо себе.

З 18 червня у застосунку "Резерв+" також з'явився QR-код, відсканувавши який відповідні представники влади зможуть миттєво отримати інформацію про ваш статус як військовозобовʼязаного, призовника або резервіста.

Варто додати, що через мобільний застосунок Резерв+ свої дані оновили вже 1,5 млн громадян.

Свіжі дописи

  • Новини

На матчі Україна-Бельгія українські вболівальники розгорнули банер із зображенням Назарія “Грінки” Гринцевича

Під час гри збірної України проти збірної Бельгії на “Євро-2024” фанати розгорнули банер із портретом загиблого військовослужбовця… Читати більше

Wednesday June 26th, 2024
  • Новини

ГУР здійснило масовану кібератаку на інтернет-провайдерів у Криму

Головне управління розвідки Міноборони здійснило масовану кібератаку на найбільших інтернет-провайдерів в тимчасово окупованому Криму. Окупаційна… Читати більше

Wednesday June 26th, 2024
  • Новини

Екоінспектори порахували збитки від знищення “Епіцентру” у Харкові 25 травня

За підрахунками екологів, руйнація будівлі гіпермаркету "Епіцентр" у Харкові 25 травня призвела до значного засмічення… Читати більше

Wednesday June 26th, 2024
  • Новини

Посли Євросоюзу погодили новий пакет санкцій проти Білорусі

Посли Європейського Союзу досягли принципової угоди щодо нового пакета санкцій проти Білорусі. Про це повідомили в Бельгійському… Читати більше

Wednesday June 26th, 2024
  • Новини

Мера Мукачева Балогу відправили під варту з можливістю внесення застави у розмірі 30 млн грн

Меру Мукачева Андрію Балозі 26 червня обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внести… Читати більше

Wednesday June 26th, 2024
  • Новини

Литва найближчим часом може вийти із Конвенції про заборону касетних боєприпасів

Рішення щодо виходу Литви із Конвенції про заборону касетних боєприпасів може бути прийняте вже найближчим… Читати більше

Wednesday June 26th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.