fbpx
Сьогодні
22:41 18 Чер 2024

Синєгубов: у Вовчанську цілодобово точаться вуличні бої, у місті залишаються близько 50 цивільних

Фото Суспільне

У Вовчанську залишаються близько 50 жителів, а кількість загиблих від обстрілів та убитих російськими військами може йти на десятки.

Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, пише Рубрика, посилаючись на Укрінформ.

"Приблизно 50 людей там залишається ще. Якщо брати підконтрольну територію, там майже всі виїхали. Національна поліція проводить обхід будинків. Звичайно, що це робиться у повній взаємодії з нашими військовими. Більше занепокоєння є щодо території, яка під контролем окупаційних військ, оскільки там точно перебувають люди. І вони у вкрай тяжкому становищі та умовах. Тому що вчасно не захотіли виїжджати звідти з абсолютно різних причин. Зараз я на них зупинятися не буду. Повну інформацію матимемо лише після деокупації", – сказав Синєгубов.

На його думку, кількість загиблих може сягнути кількох десятків.

"Знову ж таки, будемо мати чітку інформацію лише після звільнення. Однак, за нашими даними, це десятки людей – враховуючи ступінь руйнування міста, і те, що там залишалися люди. Відео військових з коптерів дають підстави так вважати", – зазначив начальник ОВА.

Багатоповерхова забудова міста майже повністю знищена, додав він.

За його словами, поки триває наступ на півночі, ситуація на Куп'янщині не змінилася: війська рф не послабили тиску, напрямок дій не змінюється.

Голова ОВА зазначає, що Куп'янський напрямок залишається для окупантів пріоритетнішим за наступ на півночі області, але росіянам там не вдалося просунутися.

"На Харківському напрямку лінія фронту стабілізована, подальше просування ворога вглиб не допущено. Але ситуація залишається напруженою і складною. Тому що війська РФ, розуміючи, що потрібно й далі тиснути, попри неуспіх, вимушені підтягувати резерви – з Сумського напрямку і з Куп'янського навіть. Ще перевіряємо інформацію, що є й підрозділи, перекинуті з Херсонського напрямку".

У районі Липців українські захисники намагаються покращити своє тактичне положення. Крім того, ворог продовжує нищити там цивільну інфраструктуру, переправи через річку Оскіл для того, щоб максимально ускладнити і життя цивільних людей.

Як повідомлялося, з 10 травня триває повторний наступ росіян на півночі Харківської області. Окупаційній армії вдалося захопити кілька населених пунктів у Харківському районі, також вона контролює частину Вовчанська у Чугуївському районі.

Генштаб ЗСУ повідомляє, що на Харківському напрямку тривають два бойові зіткнення в районі Вовчанська. Протягом дня загальні втрати росіян складають тут 105 осіб (безповоротні та санітарні). Також знищено один ворожий танк, одну БМП, дві артсистеми, вісім одиниць автомобільної техніки та одну – спеціальної техніки.

На фронті російсько-української війни з початку доби 18 червня відбулося вже 86 бойових зіткнень. 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: