fbpx
Сьогодні
21:43 18 Чер 2024

Прем'єр Нідерландів – найімовірніший кандидат на посаду очільника НАТО, – Столтенберг

Фото: ЕРА

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг вперше публічно заявив, що найбільше шансів на посаду наступного очільника військово-політичного блоку має прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте.

Про це Єнс Столтенберг сказав під час спільної пресконференції з держсекретарем США Ентоні Блінкеном 18 червня, пише Рубрика.

Глава Альянсу визнав, що зазвичай утримується від коментарів щодо свого наступника, бо його обирає не він.

"Але після сьогоднішнього оголошення прем'єр-міністра Орбана, гадаю, очевидно, що ми дуже близькі до рішення в НАТО щодо обрання наступного генерального секретаря", – пояснив Столтенберг.

Він зазначив, що нідерландський прем'єр Марк Рютте – "це дуже гарний кандидат", бо має багато досвіду на посаді глави уряду.

"Він мій близький друг і колега. І тому я вважаю, що Альянс дуже скоро визначиться з моїм наступником. Це буде добре для всіх нас, для НАТО і також для мене", – констатував Столтенберг.

Зазначимо, що напередодні угорський прем'єр Віктор Орбан припинив опір проти Рютте на посаду наступного генерального секретаря НАТО. Також Президент Румунії Клаус Йоганніс зняв свою кандидатуру, відкривши шлях Рютте.

Кандидатуру прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте на посаду генсека НАТО підтримують 28 держав. Для призначення голови Альянсу потрібна згода всіх держав-членів. Застереження висловили Угорщина, Туреччина та Словаччина.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: