Кірбі заявив, що Україна має виграти війну, щоб вступити в НАТО

Для вступу в НАТО Україна має виграти війну з росією. Сполучені Штати роблять усе можливе, щоб переконатися, що українці зможуть це зробити.

Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій у Раді нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, повідомляє Рубрика з посиланням на брифінг Білого дому в Х.

"Що стосується вступу України до НАТО, то нагадаю, що і Альянс, і Сполучені Штати заявляли, що спочатку вони мають виграти цю війну", – сказав Кірбі.

Він також зауважив, що після закінчення війни в України "однаково залишиться протяжний кордон із росією і постійна загроза безпеці для українського народу".

За словами Кірбі, Джо Байден "вірить у те, що НАТО це майбутнє України".

"Є багато речей, які мають бути зроблені, перш ніж вони зможуть приєднатися до Альянсу, як і будь-який інший член Альянсу", – додав він.

Кірбі наголосив, що двостороння угода про безпеку допоможе Україні захистити себе, поки вони працюють над забезпеченням "усього необхідного".

"Вони можуть подати заявку на вступ до НАТО. І ми вважаємо, що НАТО – це майбутнє України, і ми будемо працювати з ними на кожному кроці, щоб цього досягти", – підсумував він.

Що відомо про саміт НАТО, що відбудеться у Вашингтоні

Нагадаємо, що цьогорічний саміт НАТО відбудеться з 9 по 11 липня у Вашингтоні у Сполучених Штатах.

Повідомляли, що під час засідання Північноатлантичного Альянсу, яке відбудеться у липні цього рокузміцнення підтримки України буде одним з питань, яке будуть обговорювати лідери країн-членів НАТО.

Як вже повідомляла Рубрика, 31 травня Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що особливістю саміту НАТО з нагоди 75-тої річниці створення Альянсу стане "дуже сильний пакет для України".

Цього ж дня генсек Альянсу Єнс Столтенберг заявив, що на зустрічі у Празі союзники по НАТО просунулися у трьох питаннях: кращій координації Альянсу у питанні постачання зброї й навчання особового складу, визначенні багаторічної фінансової підтримки України та євроатлантичній інтеграції України.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг запросив президента Володимира Зеленського на ювілейний саміт Альянсу у Вашингтоні у 9-11 липня.

Свіжі дописи

  • Новини

На матчі Україна-Бельгія українські вболівальники розгорнули банер із зображенням Назарія “Грінки” Гринцевича

Під час гри збірної України проти збірної Бельгії на “Євро-2024” фанати розгорнули банер із портретом загиблого військовослужбовця… Читати більше

Wednesday June 26th, 2024
  • Новини

ГУР здійснило масовану кібератаку на інтернет-провайдерів у Криму

Головне управління розвідки Міноборони здійснило масовану кібератаку на найбільших інтернет-провайдерів в тимчасово окупованому Криму. Окупаційна… Читати більше

Wednesday June 26th, 2024
  • Новини

Екоінспектори порахували збитки від знищення “Епіцентру” у Харкові 25 травня

За підрахунками екологів, руйнація будівлі гіпермаркету "Епіцентр" у Харкові 25 травня призвела до значного засмічення… Читати більше

Wednesday June 26th, 2024
  • Новини

Посли Євросоюзу погодили новий пакет санкцій проти Білорусі

Посли Європейського Союзу досягли принципової угоди щодо нового пакета санкцій проти Білорусі. Про це повідомили в Бельгійському… Читати більше

Wednesday June 26th, 2024
  • Новини

Мера Мукачева Балогу відправили під варту з можливістю внесення застави у розмірі 30 млн грн

Меру Мукачева Андрію Балозі 26 червня обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внести… Читати більше

Wednesday June 26th, 2024
  • Новини

Литва найближчим часом може вийти із Конвенції про заборону касетних боєприпасів

Рішення щодо виходу Литви із Конвенції про заборону касетних боєприпасів може бути прийняте вже найближчим… Читати більше

Wednesday June 26th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.