fbpx
Сьогодні
10:58 18 Чер 2024

Кірбі заявив, що Україна має виграти війну, щоб вступити в НАТО

Фото: З відкритих джерел

Для вступу в НАТО Україна має виграти війну з росією. Сполучені Штати роблять усе можливе, щоб переконатися, що українці зможуть це зробити.

Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій у Раді нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, повідомляє Рубрика з посиланням на брифінг Білого дому в Х.

"Що стосується вступу України до НАТО, то нагадаю, що і Альянс, і Сполучені Штати заявляли, що спочатку вони мають виграти цю війну", – сказав Кірбі.

Він також зауважив, що після закінчення війни в України "однаково залишиться протяжний кордон із росією і постійна загроза безпеці для українського народу".

За словами Кірбі, Джо Байден "вірить у те, що НАТО це майбутнє України".

"Є багато речей, які мають бути зроблені, перш ніж вони зможуть приєднатися до Альянсу, як і будь-який інший член Альянсу", – додав він.

Кірбі наголосив, що двостороння угода про безпеку допоможе Україні захистити себе, поки вони працюють над забезпеченням "усього необхідного".

"Вони можуть подати заявку на вступ до НАТО. І ми вважаємо, що НАТО – це майбутнє України, і ми будемо працювати з ними на кожному кроці, щоб цього досягти", – підсумував він.

Що відомо про саміт НАТО, що відбудеться у Вашингтоні

Нагадаємо, що цьогорічний саміт НАТО відбудеться з 9 по 11 липня у Вашингтоні у Сполучених Штатах.

Повідомляли, що під час засідання Північноатлантичного Альянсу, яке відбудеться у липні цього рокузміцнення підтримки України буде одним з питань, яке будуть обговорювати лідери країн-членів НАТО.

Як вже повідомляла Рубрика, 31 травня Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що особливістю саміту НАТО з нагоди 75-тої річниці створення Альянсу стане "дуже сильний пакет для України".

Цього ж дня генсек Альянсу Єнс Столтенберг заявив, що на зустрічі у Празі союзники по НАТО просунулися у трьох питаннях: кращій координації Альянсу у питанні постачання зброї й навчання особового складу, визначенні багаторічної фінансової підтримки України та євроатлантичній інтеграції України.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг запросив президента Володимира Зеленського на ювілейний саміт Альянсу у Вашингтоні у 9-11 липня.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: