fbpx
Сьогодні
20:49 18 Чер 2024

Генштаб: після тривалого затишшя агресор активізувався на Торецькому напрямку

Фото: Генштаб

На фронті російсько-української війни з початку доби 18 червня відбулося вже 86 бойових зіткнень. Крім того, після тривалого затишшя армія рф активізувався на Торецькому напрямку.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, передає Рубрика.

Успіхи українських військових

Українські воїни мужньо відбивають атаки ворога. Працюють наша розвідка, артилерія, авіація, безпілотні системи.

Підрозділи авіації та ракетних військ і артилерії Сил оборони України завдали ударів по п'яти районах зосередження особового складу росіян, двох пунктах управління, одному командно-спостережному пункту, двом засобах ППО противника.

Атаки російської армії

Нових артилерійських ударів з території росії зазнали прикордонні населені пункти Сумської області. Так, село Тур'я було обстріляне з напрямку Графовка (рф), Вовківка і Ходине – зі Старої Миколаївки (рф), Сидорівка – з боку Поповки (рф).

Ситуація на напрямках фронту

  • На Харківському напрямку тривають два бойові зіткнення в районі Вовчанська. Протягом дня загальні втрати росіян складають тут 105 осіб (безповоротні та санітарні). Також знищено один ворожий танк, одну БМП, дві артсистеми, вісім одиниць автомобільної техніки та одну – спеціальної техніки.
  • На Куп'янському напрямку зафіксовано дев'ять ворожих спроб вклинитися в наші оборонні рубежі. Продовжується відбиття двох штурмів у районах населених пунктів Синьківка і Берестове.
  • На Лиманському напрямку відбувається ще одне боєзіткнення поблизу Тернів, а загальне число ворожих штурмових дій зросло до 11.
  • На Сіверському напрямку ворог вдавався до штурмових дій 14 разів. Триває бій з російськими загарбниками поблизу населеного пункту Спірне.
  • На Краматорському напрямку окупанти не полишають спроб покращити своє положення в мікрорайоні Новий міста Часів Яр. Бойове зіткнення триває.
  • На Торецькому напрямку російські окупанти активізувалися та почали одразу п'ять штурмових дій – у районах населених пунктів Нью-Йорк, Північне і Південне. Сили оборони України контролюють ситуацію та дають відсіч агресору.
  • Найбільшу активність противник виявляє на Покровському напрямку. Кількість бойових зіткнень з початку доби зросла до 26. Триває відбиття 12 атак росіян, зокрема в районах населених пунктів Новоолександрівка, Євгенівка, Новоселівка Перша та Сокіл.
  • На Курахівському напрямку загарбники вже чотири рази здійснювали штурмові спроби на локації Красногорівки. Два бойові зіткнення продовжуються.
  • На Времівському напрямку українські воїни відбивають атаку окупантів у районі Урожайного.

На решті напрямків обстановка залишається без суттєвих змін.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: