fbpx
Сьогодні
09:55 17 Чер 2024

Знай наших: удруге в історії Україна перемогла у волейбольній Золотій Євролізі

English version here

Фото: CEV

У фіналі Золотої Євроліги-2024 волейбольна збірна України здобула перемогу над національною командою Хорватії.

Про це з посиланням на результат поєдинку, Суспільне Спорт.

Як повідомляють, у фіналі "синьо-жовті" за підсумками чотирьох сетів переграли суперника.

Результат поєдинку Хорватія – Україна1:3 (25:23, 19:25, 26:28, 19:25)

Зазначають, що до фіналу чотирьох у дебютному турнірі нового тренера Рауля Лосано українці потрапили з третього місця в турнірній таблиці, з чотирма перемогами в шести матчах. На шляху до вирішального матчу "синьо-жовті" в трьох сетах обіграли Чехію (3:0).

Хорватія до зустрічі з Україною не програла жодного матчу в сезоні Євроліги. У таблиці регулярного чемпіонату команда посіла перше місце з шістьма перемогами, у півфіналі — на тайбрейку переграла естонців (3:2).

Волейбол збірна України

Фото: cev.eu

Як відбувався фінал?

У першому сеті балканці грали активніше та фактично впродовж усього ігрового відрізка були попереду. На екваторі першого сету перевага хорватів становила шість очок (17:11). Українцям вдалося на сетболах звести відставання до мінімуму, але хорвати закрили партію з рахунком 25:23. Збірна Хорватії таки повела в рахунку.

Зате в другому сеті Україна перехопила ініціативу. Тепер підопічні Рауля Лосано постійно випереджали хорватських волейболістів, а ті спробували наздогнати українців під завісу партії. Проте, "синьо-жовті" діяли значно впевненіше та завершили партію з 6-очковою перевагою.

Найзапеклішим виявився третій сет. Спершу в лідерах опинилася хорватська команда. Однак, зі середини партії збірна України заграла активніше. У битві за два поспіль взяті розіграші спритнішими були "синьо-жовті". За рахунку 8:15 українці виграли дев'ять з 10 наступних розіграшів, нівелювали відставання та перемогли у сеті за різниці у два м'ячі (28:26).

Драматична розв'язка в третьому сеті, вочевидь, мала негативний ефект для Хорватії. Господарі майданчика вже кволо протистояли українським волейболістам на шляху до перемоги. На піку перевага "синьо-жовтих" складала цілих 10 пунктів. Серією з п'яти очок Україна вдруге вийшла вперед і довела зустріч до перемоги 25:19.

Отже, збірна України вдруге в історії здобула перемогу в Золотій Євролізі. Попередній успіх "синьо-жовтих" трапився у 2017 році. Також команда Лосано пробилася в Кубок претендентів, де розіграють путівки до волейбольної Ліги націй.

Варто додати, що це п'ята нагорода українців на турнірі — крім "золота", збірна також здобувала два "срібла" у сезонах 2021 та 2023 років, бронзові медалі 2022-го.

За числом титулів чоловіча збірна України зрівнялася з жіночою, що двічі вигравала Золоту Євролігу в 2017 та 2023 роках.

Рубрика:
Спорт

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: